Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τεράστια νίκη για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα: Οι τρανς δεν κατατάσσονται πλέον ως ψυχικά ασθενή άτομα!

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ!

19 Ιουνίου 2018 14:29
Τεράστια νίκη για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα: Οι τρανς  δεν κατατάσσονται πλέον ως ψυχικά ασθενή άτομα!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η «δυσφορία φύλου» δεν συγκαταλέγεται πλέον στον κατάλογο με τις ψυχικές ασθένειες, μια απόφαση που αν και άργησε να έρθει πολλά χρόνια, αποτέλεσε μια τεράστια νίκη για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Αναλυτικότερα, στην πιο πρόσφατη έκδοση της Βίβλου-αναφοράς του ΠΟΥ για τις αναγνωρισμένες ασθένειες που μπορούν να διαγνωστούν αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Η λογική πίσω από την απόφαση είναι ότι είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η δυσφορία φύλου δεν είναι ψυχική διαταραχή. Κατατάσσοντάς την ως τέτοια, είναι τεράστιο το στίγμα που δημιουργείται στα transgender άτομα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος σε ηλικία 45 ετών!

Η τελευταία της εκδοχή που μόλις δημοσιοποιήθηκε, η ICD-11, διατίθεται πλήρως σε ηλεκτρονική μορφή για πρώτη φορά, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε αυτήν οι γιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ανά τον κόσμο.

Η ICD-11 προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στα κράτη μέλη του ΠΟΥ στην ετήσια Παγκόσμια Συνέλευση για την Υγεία που θα γίνει τον Μάιο του 2019 ώστε να υιοθετηθεί τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΟΥ

 

LGBT News

Ροή ειδήσεων

Share