Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το top 10 των πιο ιστορικών εστιατορίων της Κηφισιάς

13 Ιανουαρίου 2018 08:40
Το top 10 των πιο ιστορικών εστιατορίων της Κηφισιάς

Γνωστά εστιατόρια της Κηφισιάς που μετρούν πολλά χρόνια παρουσίας!

Κατάφεραν με την ποιότητα που προσφέρουν να αντέξουν στο χρόνο, αλλά και να πάνε ένα βήμα παρακάτω με την εξέλιξή τους!

Ταβέρνα Κατσαρίνα
Λεωφ. Κηφισίας 311 & Παν. Τσαλδάρη 43

H πορεία της ξεκίνησε... τον 19ο αιώνα, συγκεκριµένα το 1893, και είναι ένας ζωντανός µύθος των βορείων προαστίων αλλά και ολόκληρης της Αθήνας. Έχοντας φτάσει πια στον 21ο αιώνα, συνεχίζει... ακάθεκτη, µε την υπέροχη αυλή, τις νέες γενιές πιστών φίλων, την καλή ελληνική κουζίνα αλλά και τις µεγάλες µερίδες της, για τις οποίες είναι επίσης γνωστή! Καθηµερινά (εκτός Δευτέρας) 12:00-00:00.

Τηλέµαχος
Φραγκοπούλου 19, Τ. 210 8077468,
Kάτω Κηφισιά

Μετά από 67 χρόνια... συνεχίζει ακόµα να τιµά την οικογενειακή παράδοση και στα τόσα χρόνια έχει κερδίσει το κοινό µε τα νόστιµα πιάτα του και το καλό κρέας. Από τον παππού, που διατηρούσε από τον Μεσοπόλεµο χασαποταβέρνα στην Κάτω Κηφισιά, πέρασε στη δεύτερη γενιά, τον πατέρα Τηλέµαχο, που ήταν από τους πιο γνωστούς κρεοπώλες στην περιοχή και τώρα πια, µε την 3η γενιά στο τιµόνι, έχει βεβαίως εξελιχθεί µε ένα περισσότερο new age menu και εστιατόριο. Δευτ.-Παρ. 18:00-01:00, Σάβ. 12:00-01:00 Κυρ. 12:00-19:00.

Βάθης
Κύρου 7, Τ. 210 6204834

Βρίσκεται στα σύνορα Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας από το 1974 και µε την τρίτη γενιά σήµερα στο τιµόνι του σερβίρει ένα πλούσιο µενού µε παραδοσιακές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας! Δευτ.-Σάβ. 12:30-01:00, Κυρ. 12:30-18:00.

Θεσσαλία
Ελαιών 19, Κηφισιά

Σταθερή αξία στην Κηφισιά για όσους αγαπούν το καλό ελληνικό φαγητό και αυθεντικές συνταγές της Θεσσαλίας! Δευτ.-Κυρ. 12:00-00:00.

Το κουτούκι του Κανούση
Καρπάθου 22, Τ. 210 8080934

Μετά από 35 χρόνια στην Κηφισιά, το κουτούκι του Κανούση δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, αφού παραµένει η αγαπηµένη ταβέρνα των βορείων προαστίων. Ο Μάριος Κανούσης, σηµερινός σεφ και ιδιοκτήτης της οικογενειακής ταβέρνας, δηµιουργεί στην κουζίνα του νόστιµα πιάτα µε καθαρές ελληνικές γεύσεις, βάζοντας πάντα τη δική του πινελιά, χρησιµοποιώντας αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες, αλλά και αγνό ελαιόλαδο από την Εύβοια, παραγωγής της οικογένειας. Δοκιµάστε µοσχάρι γιουβέτσι στο πήλινο, σιγοψηµένο κόκκορα κρασάτο µε τη συνοδεία κρασιού από το κτήµα της οικογένειας. Δευτ-Σάβ. 20:00-00:00, Κυριακή µεσηµέρι.

Σαλµατάνης
Αγ. Τρύφωνος & Συγγρού 18, Κηφισιά,
Τ. 210 8015394

Με όνοµα βαρύ... σαν ιστορία, ο Σαλµατάνης από το 1920 σερβίρει στους Κηφισιώτες παραδοσιακά πιάτα ελληνικής-µεσογειακής κουζίνας, µε µεγάλη οικογενειακή παράδοση στο καλοµαγειρεµένο φαγητό! Ο χώρος µε την ξύλινη οροφή και το τζάκι προσφέρει έντονη ατµόσφαιρα θαλπωρής και οικειότητας σε ένα εστιατόριο που ακόµα και σήµερα είναι οικογενειακή υπόθεση! Τετ.-Σάβ. 20:00-01:00, Κυρ. 12:00-18:00.

Το κουτούκι της Κηφισιάς
Λεωφ. Κηφισίας 308 & Κρήτης, Τ. 210 8080780 | 308 Kifissias Ave. & Kritis Str.
Αν και ξεκίνησε το 1974, ως ένα γνήσιο κουτούκι της εποχής, 4 δεκαετίες µετά διατηρεί ακόµα την αυθεντικότητά του αλλά και τις θαυµάσιες γεύσεις του, που ανανεώνονται, διατηρώντας όµως τον παραδοσιακό χαρακτήρα τους. Μεταξύ άλλων θα βρείτε περισσότερα από 20 µαγειρευτά κάθε µέρα! Καθηµερινά από τις 12:30-00:30.

Καστελόριζο

Πλατάνων 2, Κάτω Κηφισιά, Τ. 210 8075408

Αποτελεί έναν από τους κλασικούς προορισµούς -µετά από µια επιτυχηµένη πορεία πάνω από 30 χρόνια- κυρίως για ψάρια και θαλασσινά, που φτάνουν καθηµερινά φρεσκότατα ενώ δεν λείπουν και new age πιάτα, εµπνευσµένων συνδυασµών! Καθηµερινά 12:00-00:00.

Blue Pine
Π. Τσαλδάρη 37, Τ. 210 8077745

Το Blue Pine έµαθε από το 1961 στους Αθηναίους τη γαλλική κουζίνα! Βασικό χαρακτηριστικό του η συνέπειά του όλα αυτά τα χρόνια, ενώ στην πελατεία του ανήκαν και ανήκουν πολιτικοί και γνωστοί επιχειρηµατίες. Καθηµερινά από τις 18:30, Κυρ. µόνο µεσηµέρι.

Το κουτούκι του Κανούση
Καρπάθου 22, Τ. 210 8080934

Μετά από 35 χρόνια στην Κηφισιά, το κουτούκι του Κανούση δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, αφού παραµένει η αγαπηµένη ταβέρνα των βορείων προαστίων. Ο Μάριος Κανούσης, σηµερινός σεφ και ιδιοκτήτης της οικογενειακής ταβέρνας, δηµιουργεί στην κουζίνα του νόστιµα πιάτα µε καθαρές ελληνικές γεύσεις, βάζοντας πάντα τη δική του πινελιά, χρησιµοποιώντας αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες, αλλά και αγνό ελαιόλαδο από την Εύβοια, παραγωγής της οικογένειας. Δοκιµάστε µοσχάρι γιουβέτσι στο πήλινο, σιγοψηµένο κόκκορα κρασάτο µε τη συνοδεία κρασιού από το κτήµα της οικογένειας. Δευτ-Σάβ. 20:00-00:00, Κυριακή µεσηµέρι.

Πηγή Best in town Kifissia

Δείτε εδώ

 

Ροή ειδήσεων

Share