Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

The Dalliance House: Ένα υπέροχο ταξίδι στις γεύσεις του παρελθόντος και του μέλλοντος της Κηφισιάς!

8 Δεκεμβρίου 2017 08:07
The Dalliance House: Ένα υπέροχο ταξίδι στις γεύσεις του παρελθόντος και του μέλλοντος της Κηφισιάς!

Ρεπορτάζ - κείμενα: Τίτη Βελοπούλου ([email protected]), Μπάμπης Δούκας ([email protected]), Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]), Γιώργος Παπαχατζής ([email protected]), Κατερίνα Φωτοπούλου ([email protected]) / Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης, Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Ιάκωβος Στρίκης, Χρήστος Τριανταφύλλου, αρχείο

Το The Dalliance House βρίσκεται σε ένα από τα πιο αγαπημένα νεοκλασικά κτίρια στο κέντρο της Κηφισιάς. Αποπνέοντας τον αέρα μίας άλλης εποχής στον εξωτερικό του χώρο και του «σπιτικού», οικείου περιβάλλοντος στους εσωτερικούς του κάνει τον επισκέπτη να θέλει να δεθεί μαζί του, να το ανακαλύψει, να το «φλερτάρει» όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά του.

Στο The Dalliance House βρίσκει κανείς τον αριστοκρατικό αέρα ενός νεοκλασικού ψηλοτάβανου αρχοντικού να συναντιέται με την προσεγμένη διακόσμηση που θυμίζει cosy καθιστικό. Τα χρώματα μπερδεύονται με τον ίδιο τρόπο όπου το παλιό συναντάει το καινούργιο. Το ξύλο του μοναστηριακού συνυπάρχει αρμονικά με το ξύλο της μπάρας και της κάβας που απλώνεται από το πάτωμα μέχρι και την οροφή. Ο 19ος αιώνας συναντιέται με τον 21ο σε ένα σκηνικό γεμάτο ρετρό αέρα και μοντέρνα αισθητική.

Το The Dalliance House μας καλωσορίζει σε ενα ταξιδι ανάμεσα σε παρελθόν, παρόν και μέλλον με σκηνικό έναν χώρο βγαλμένο από μία άλλη εποχή, γεμάτο κρυψώνες, έτοιμο για ένα παιχνίδι που δεν τελειώνει ποτέ όπως αντίστοιχα το μυστικό παιχνίδι του «φλερτ» μεταξύ γεύσης και απόλαυσης.

Η γευστική εμπειρία ξεκινάει από το πρωί

Το The Dalliance House, το σπίτι του φλερτ στην Κηφισιά, μας υποδέχεται από τις 10:00 το πρωί έως και τις 03:00 το βράδυ για μια all day & night εμπειρία διασκέδασης.

Φρεσκοστημένοι χυμοί με την υπογραφή της δημιουργικής ομάδας του The Dalliance House,ζεστός ή κρύος καφές από ποικιλίες Arabica ή Brazil, signature κρύο τσάι Kusmi με την μοναδική του γεύσηερχονται να συμπληρώσουν το παζλ ενός ιδιαίτερου brunch που σερβίρεται μέχρι τις 19:00 και περιλαμβάνει απολαυστικά σάντουιτς με διαφορετικά είδη ψωμιού, ομελέτα, scrambled eggs αλλά και σπιτικά κέικ και pancakes φέρνοντας στο μυαλό μας στιγμές από την κουζίνα της παιδικής μας ηλικίας.

Η μεσογειακή γεύση φλερτάρει την gourmet κουζίνα

Η κουζίνα ανοίγει για μεσημέρι από τις 13.00 και η ομάδα ακονίζει μυαλό και σώμα για να δημιουργήσει για τις επόμενες 12 ώρες δύο διαφορετικές προτάσεις μενού με την ίδια φιλοσοφία.Μεσογειακές συνταγές με ένα twist από δύση και ανατολή και άρωμα Ελλάδας!

Φρέσκα υλικά όπως άγρια χόρτα & αρμυρίκια, μυρωδικά από την ελληνική γή όπως αγριομάραθο, θυμάρι και κρόκος Κοζάνης βρίσκουν τον φυσικό τους ρόλο σε ένα κριθαρότο με καραβίδες ή σε ένα καρπάτσιο μόσχου. Αρώματα Ελλάδας με gourmet κουζίνα στην δική της διάσταση του καλομαγειρεμένου πιάτου με την υπογραφή του chef Πέτρου Δήμα.

Η κουζίνα με την υπογραφή του Πέτρου Δήμα.

Ο Πέτρος Δήμας στα 27 του χρόνια έχει ήδη μία δεκαετία προϋπηρεσία στα πιο γνωστά εστιατόρια της πόλης. Ξεκίνησε το ταξίδι του ως βοηθός μάγειρα σε ιταλικό εστιατόριο στο Brighton της Αγγλίας σε ηλικία 19 ετών και από εκείνη την στιγμή δεν έφυγε από τον πάγκο της κουζίνας μαθαίνοντας και ανακαλύπτοντας την γαστρονομική τέχνη δίπλα σε καταξιωμένους chef σε fine dining εστιατόρια όπως στου ξενοδοχείου Park Hotel & του Divani Caravel και την Hytra. Στα 22 αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο του Α’ μάγειρα στο Βαρούλκο και στην συνέχεια στο Fuga του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να επιστρέψει ως souschef στην Hytra και το Cinco Tapas στο Κολωνάκι. Το 2015 αποχωρεί από την Hytra που ήταν chefdecuisine και αναλαμβάνει να δώσει το προσωπικό του πλέον στίγμα ως ExecutiveChef στο The Dalliance House δίνοντας μία άλλη διάσταση στο κέντρο της Κηφισιάς και αλλάζοντας τον γαστρονομικό χάρτη της.

Η τέχνη των μυστικών της μπάρας

Η υψηλή αισθητική του The Dalliance House δεν σταματάει στην σκηνογραφία του χώρου, στο μενού, στην εξυπηρέτηση του προσωπικού, στην αύρα της οικειότητας του ίδιου του κτιρίου αλλά επεκτείνεται και πίσω από την «μπάρα».

Η επιλογή των ποτών που απαρτίζουν την κάβα του, η λίστα των κρασιών που προτείνονται αλλά και τα cocktails απαιτούν όλη την τέχνη, την δημιουργικότητα και την επιμέλεια που εκφράζεται μέσα από τον επαγγελματισμό και το μεράκι της ομάδας των bartenders του.

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά του The Dalliance House αλλά και των επισκεπτών του κατέχουν τα cocktails.

11 signature cocktails συνθέτουν την φθινοπωρινή συλλογή του δημιουργημένα με τα καλύτερα premiumspirits, ειδικά blends αλλά και πρωτότυπες μίξεις υλικών που περιμένουν να ανακαλύψουμε στην κάθε γουλιά, να ανακαλύψουμε την The Dalliance House γεύση τους.

Info

The Dalliance House

Κυριαζή 19, 145 62 Κηφισια

Τ: +30 210 62 30 775

Μάθετε τα πάντα για την Κηφισιά και γνωρίστε τα καλύτερα στέκια της στο Best In Town - Kifissia. Ξεφυλλίστε το περσινό τεύχος και... stay tuned για το νέο, που κυκλοφορεί σε λίγες εβδομάδες

 

Ροή ειδήσεων

Share