Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φτιάξτο μόνη σου: Αυτές είναι οι καλύτερες συνταγές απολέπισης!

Με υλικά που έχετε στη κουζίνα σας!

3 Οκτωβρίου 2018 15:15
Φτιάξτο μόνη σου: Αυτές είναι οι καλύτερες συνταγές απολέπισης!

Φανταζόσασταν ποτέ ότι η κουζίνα σας είναι ένα δυνητικό εργαστήριο καλλυντικών προσαρμοσμένων απόλυτα στις ανάγκες σας; Ανοίξτε τα ντουλάπια, εντοπίστε τα πιο ταπεινά υλικά και φτιάξτε τις παρακάτω συνταγές απολεπιστικών που έχουν απροσδόκητα καλό αποτέλεσμα.

Κατά της κυτταρίτιδας: Χοντρό αλάτι και γκρέιπφρουτ

Κάνει το δέρμα απαλό και το προετοιμάζει για να δεχθεί σε βάθος τα υπόλοιπα συστατικά. Ο λόγος για το χοντρό, ιωδιούχο αλάτι. Το αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ρυθμίζει τη λέμφο και την κατακράτηση υγρών, γι’ αυτό και είναι αποτελεσματικό στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας και της παχυσαρκίας, ενώ το σησαμέλαιο αναζωογονεί το δέρμα. Ωστόσο, προσέξτε: Μη χρησιμοποιείτε το μείγμα σε ερεθισμένο δέρμα, γιατί το ιώδιο που περιέχει το χοντρό αλάτι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς.


Τι χρειάζεστε:

3 χούφτες χοντρό αλάτι
4 κουταλιές σησαμέλαιο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
Προετοιμασία και εφαρμογή

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και εφαρμόστε το μείγμα σε νωπό δέρμα. Κάντε μασάζ με μεγάλες, κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από τους αστραγάλους προς τους γοφούς και την κοιλιά. Επιμείνετε στα σημεία που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη (π.χ. στο εσωτερικό των μηρών και στους γλουτούς), ενώ όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό, όπως στην κοιλιά, οι κινήσεις σας πρέπει να είναι πιο απαλές. Αν σας περισσέψει ποσότητα, μην την πετάξετε. Φυλάξτε τη σε ένα γυάλινο δοχείο, σαν αυτό της μαρμελάδας, και κλείστε το καλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ανάσα: Ποιοι θα πάρουν επίδομα έως 312,50 ευρώ!

Πολύ ξηρή επιδερµίδα: Ελαιόλαδο και λευκή ζάχαρη

Μην ξεχνάτε ότι η ζάχαρη είναι μία από τις πηγές του γλυκολικού οξέος, ενός από τα ισχυρότερα και ταυτόχρονα μικρότερα σε μέγεθος (μοριακό βάρος) AHAs, που διεισδύει πιο εύκολα στο δέρμα και διεγείρει τη διαδικασία της φυσικής, ήπιας απολέπισης. Η κάψουλα βιταμίνης C, την οποία θα βρείτε στα φαρμακεία, ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου και κάνει το χρώμα του δέρματος πιο φωτεινό και ομοιόμορφο. Όσο για το πλούσιο σε βιταμίνες και πολυφαινόλες ελαιόλαδο, είναι γνωστό πως καταπολεμά την οξείδωση, συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση και στην καταπολέμηση των ρυτίδων, ενώ διατηρεί την υγρασία του δέρματος σταθερή.


Τι χρειάζεστε:

1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη (ιδανικά βιολογική)
1 κουταλιά ελαιόλαδο (αν θέλετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με αμυγδαλέλαιο ή έλαιο τζοτζόμπα)
1 κάψουλα βιταμίνης C
Προετοιμασία και εφαρμογή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταπεινωτική ήττα για την Σκορδά στην τηλεθέαση! Ποια την "τελείωσε";

Σπάστε την κάψουλα και αδειάστε το περιεχόμενό της σε ένα μπολ. Έπειτα ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, βάλτε λίγη ποσότητα στην παλάμη σας και κάντε απαλό μασάζ για περίπου 1΄ (όχι παραπάνω, γιατί η ξηρή επιδερμίδα δεν είναι πολύ ανθεκτική σε ερεθισμούς).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται τα πάνω - κάτω στα ελληνικά σούπερ μάρκετ!

Στη συνέχεια, αφήστε το για 3-4΄ στο πρόσωπο μέχρι να στεγνώσει. Καθώς το απολεπιστικό στεγνώνει, θα νιώσετε ένα τράβηγμα, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργεί και σαν μάσκα. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Η συνταγή αυτή μπορεί εξίσου θαυμάσια να εφαρμοστεί και στο σώμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share