Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πες «αντίο» στην ψαλίδα! - 6 tips που θα σε σώσουν!

18 Φεβρουαρίου 2018 16:15
Πες «αντίο» στην ψαλίδα! - 6 tips που θα σε σώσουν!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός για τα μαλλιά από τις «σπασμένες» και ταλαιπωρημένες άκρες. Και όσο κι αν δεν το επιζητάμε, στις ημέρες μας, μια γυναίκα δεν είναι εύκολο να μην… ταλαιπωρήσει έστω και λίγο τα μαλλιά της, με τον στόχο να δείχνουν περιποιημένα.

Είτε μέσω των βαφών (και των τεχνικών βαφής), είτε μέσα από τα περίπλοκα (αλλά πάντα όμορφα) χτενίσματα που κάνουμε είναι λογικό μετά από λίγο, οι άκρες των μαλλιών να αποκτούν ψαλίδα.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις για να την καταπολεμήσεις και σιγουρευτείς ότι δεν θα εμφανίζεται κάθε τρεις και λίγο στα μαλλιά σου;

1. Χρησιμοποίησε χτένα και όχι βούρτσα

Αφού λουστείς και εφαρμόσεις το conditioner στα μαλλιά σου, τότε είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να χτενίσεις τα μαλλιά σου. Προτίμησε μια χτένα ή μια ειδική βούρτσα που δεν σπάει την τρίχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: Ο "άτακτος" Δώρος και τα γλωσσόφιλα με την...

2. Κάνε ένα break από τα εργαλεία χτενίσματος

Η έντονη θερμότητα που εισβάλλει στην τρίχα από την χρήση εργαλείων για μαλλιά, όπως το σίδερο ισιώματος ή αυτό για τις μπούκλες ή το πιστολάκι, συμβάλλουν στο να ταλαιπωρούνται οι άκρες των μαλλιών.

3. Ενίσχυσε την τρίχα εκ των έσω

Όταν καταναλώνεις τις κατάλληλες και θρεπτικές τροφές τότε η τρίχα αναδομείται και γίνεται πιο γερή. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, μπορείς να συμπεριλάβεις και την βιοτίνη (βιταμίνη Β) συμπληρωματικά με την διατροφή σου, η οποία κάνει την τρίχα πιο γερή. Επίσης, τροφές όπως το καστανό ρύζι, τα φασόλια, οι ηλιόσποροι και τα καρύδια, είναι πλούσια σε βιοτίνη, άρα βοηθούν στην υγεία της τρίχας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Καταργεί την θερινή ώρα! Θα αλλάξει φέτος και θα νυχτώνει από τις 19:00;

4. Χρησιμοποίησε ένα leave-in conditioner

Τα conditioners που ξεβγάζεις κατά την διάρκεια του ντους, κάνουν λίγα πράγματα στην ψαλίδα. Αλλά ένα conditioner που δεν ξεβγάζεται (aka leave-in conditioner) θα προσφέρει έξτρα προστασία στις άκρες των μαλλιών, ακόμη και αν έρθουν σε επαφή με υψηλές θερμοκρασίες. Μπορείς να το εφαρμόζεις και κάθε μέρα αν θες, σε νωπά ή στεγνά μαλλιά.

5. Κάνε ένα διάλειμμα από τις βαφές

Δυστυχώς, αν έχεις έντονη ψαλίδα, τότε είναι σημαντικό να βάλεις για λίγο καιρό, ένα «στοπ» στις βαφές μαλλιών –αν τα βάφεις. Για π.χ. αν βάφεις όλο το κεφάλι ή κάνεις ανταύγειες ή τεχνικές όπως το ombre ή το balayage, όλα συμβάλλουν στο να ταλαιπωρούνται οι άκρες. Κάνε μια αποτοξίνωση για 1-2 μήνες (αν αντέξεις τόσο).

6. Κάνε συχνά κουρέματα

Αν και ένα κούρεμα δεν είναι η μόνη λύση για να ξεφορτωθείς την ψαλίδα, τα συχνά «τριμαρίσματα» προστατεύουν από το να την αποκτήσεις! Όσο περισσότερο τα τριμάρεις, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις στο χειροτερέψει η κατάσταση! Επίσης, τα συχνά «τριμαρίσματα» (αρκεί απλά να «καθαρίσεις» τα μαλλιά σου), προσφέρουν υγιή μαλλιά!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share