Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εύκολα tips για να αποφύγεις το ξηρό δέρμα τον χειμώνα!

17 Νοεμβρίου 2017 11:48
Εύκολα tips για να αποφύγεις το ξηρό δέρμα τον χειμώνα!

Έχεις κάποιες συνήθειες σαν άνθρωπος, το ξέρω. Είτε αυτές αφορούν την διατροφή σου, είτε την καθημερινή περιποίηση ομορφιάς σου.

Αλλά για κάποιο λόγο, όταν αλλάζουν οι σεζόν, κάτι μοιάζει να μην «λειτουργεί» τόσο καλά όσο πριν. Λογικό. Ανάλογα με τις σεζόν, πρέπει να αλλάζουν και οι συνήθειες σου, τα προϊόντα σου. Λίγο-πολύ όλα.

Τώρα λοιπόν, πλησιάζει ο χειμώνας. Τι κάνεις λοιπόν, για να αποφύγεις την ξηρότητα που προσφέρει στην επιδερμίδα ο κρύος καιρός; Ή μάλλον τι δεν κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις που θα έπρεπε να κάνεις.

Πολλές είναι οι γυναίκες που ξεχνούν ή δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να αποκτούμε και τις ανάλογες συνήθειες τον χειμώνα, αν επιθυμούμε μια λαμπερή εμφάνιση από την κορυφή ως τα νύχια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές εικόνες: Εμφανίστηκε ποντίκι σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας!

Ποιες είναι αυτές; Σου λέω παρακάτω!

Φάε τις σωστές τροφές

Άρχισε να συμπεριλαμβάνεις στην διατροφή σου τροφές με πολύ νερό, όπως τα αγγούρια, το μαρούλι, τα εσπεριδοειδή. Όλα αυτά θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου εκ των έσω.

Κάνε απολέπιση στα χείλη

Τα σκασμένα χείλη είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τον χειμώνα. Πώς μπορείς να το αποφύγεις; Με ένα… πατροπαράδοτο scrub χειλιών. Λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολ και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και άρχισε το τρίψιμο! Τα χείλη σου θα είναι πάντα σαν από βελούδο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυστηρή προειδοποίηση για την κακοκαιρία και από τον Τάσο Αρνιακό: Νέα επιδείνωση και κυκλώνας! - Δείτε σε ποιες περιοχές

Αφαίρεσε το μακιγιάζ με τα κατάλληλα προϊόντα

Αρχικά, είναι σημαντικό ειδικά τον χειμώνα, να μην ξεβάφεσαι με μαντηλάκια καθαρισμού (προσωπικά, τα αποφεύγω γενικώς). Φρόντισε όμως το προϊόν ντεμακιγιάζ να έχει βάση κάποιο έλαιο, κάτι που θα φροντίσει να μην γίνει ξηρή η επιδερμίδα σου.

Απόφυγε τα καυτά ντους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το άκυρο του Γιώργου Λιάγκα στην Ελένη Μενεγάκη! Γιατί έριξε «Χ» στην παρουσιάστρια; Όλο το ρεπορτάζ…

Όσο κι αν τον χειμώνα λατρεύεις να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, η αλήθεια είναι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες αποβάλλουν τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα και που το διατηρούν λαμπερό, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται. Προσπάθησε η θερμοκρασία του νερού να είναι χλιαρή και μετά να ενυδατώσεις το δέρμα καλά.

«Σοβαρή» ενυδάτωση

Είναι σημαντικότερο από κάθε άλλη σεζόν, να ενυδατώνεις πρόσωπο και δέρμα καθημερινά. Επίσης, είναι βασικό να βρεις προϊόντα που προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση για μέγιστα αποτελέσματα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share