Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

6 απλά βήματα για να διατηρήσεις τις εντυπωσιακές σου μπούκλες!

18 Οκτωβρίου 2017 13:04
6 απλά βήματα για να διατηρήσεις τις εντυπωσιακές σου μπούκλες!

Αν έχεις και εσύ σγουρά μαλλιά, τότε καταλαβαίνεις τον πόνο μας! Γιατί και εγώ σαν φυσική σγουρομάλλα που είμαι (και με λεπτή τρίχα-παρακαλώ!), το να διατηρήσω άψογες τις μπούκλες μου και την επόμενη μέρα είναι μία… εμ, πρόκληση!

Και αυτό ισχύει και για τα φυσικά σγουρά μαλλιά, αλλά και για όλες τις γυναίκες που υιοθετούν αυτό το στιλ, με την βοήθεια ενός εργαλείου για μπούκλες.

Είναι λοιπόν, ένας μικρo-αγώνας το να τα διατηρήσεις άψογα, ειδικά μετά από μια βραδιά βαθύ ύπνου, και να ξυπνήσεις με μπούκλες που δεν φριζάρουν, που δεν είναι φλατ ή που δεν έχει «χαλάσει» το σχήμα τους.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, πάντως να ξέρεις, οπότε αυτά που σου προτείνω είναι και οι πιο αποτελεσματικές λύσεις. Και ναι, έχοντας δοκιμάσει λίγο-πολύ τα πάντα, 5 βήματα αρκούν για να διατηρήσεις άψογες τις μπούκλες σου και την επόμενη μέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε γνωστός ηθοποιός!

1. Άλλαξε μαξιλαροθήκη

Πριν πέσεις για ύπνο, αντικατέστησε την βαμβακερή μαξιλαροθήκη σου, με μια μεταξωτή (μπορείς απλά να απλώσεις και ένα μεταξωτό μαντήλι). Έτσι, δεν θα απορροφηθούν όλα τα φυσικά έλαια που παράγουν τα μαλλιά σου, κάτι που συμβαίνει με μια βαμβακερή μαξιλαροθήκη, άρα δεν θα φριζάρουν την επόμενη μέρα.

2. Πιάσ’τα κότσο

Με ένα χαλαρό λαστιχάκι ή ένα scrunchie που δεν αφήνει σημάδι, προστάτεψε το σχήμα της μπούκλας, έχοντας τα σε κότσο ή χωρίζοντάς τα σε δύο buns, και πέσε έτσι για ύπνο.

3. Απέφυγε προϊόντα με αλκοόλ

Προϊόντα που έχουν βάση το αλκοόλ είναι καλό να αποφεύγονται την δεύτερη μέρα που έχεις τα μαλλιά σου σε μπούκλες, καθώς έχουν την τάση να «τραβούν» όλη την υγρασία από την τρίχα, με αποτέλεσμα να φριζάρουν τα μαλλιά. Ειδικά το dry shampoo είναι απαγορευτικό σε αυτές τις περιπτώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - Twitter: Απίστευτη αποθέωση για Μαυρίδη και "μίσος" για την υπόλοιπη ομάδα του!

4. Ενυδατωμένη τρίχα

Για να έχεις άψογες μπούκλες είναι σημαντικό να έχεις και ενυδατωμένα μαλλιά! Ψεκάζοντας ένα leave-in conditioner με ελαφριά σύνθεση ή απλώνοντάς ένα στις άκρες των μαλλιών σου, θα τα ενυδατώσει, αφήνοντας ένα λαμπερό φινίρισμα!

5. «Ζήτα» βοήθεια...

Είτε έχεις φυσικές μπούκλες, είτε όχι, μπορείς να φτιάξεις λίγο το σχήμα τους, με την χρήση ενός σίδερου για μπούκλες. Δεν χρειάζεται να κάνεις όλα τα μαλλιά σου, μερικές τούφες αρκούν τους δώσεις ένα… boost!

6. Βραδινή περιποίηση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads – spoiler: Η αποχώρηση που ενώνει τις ομάδες και φέρνει ανατροπές! Διαλύεται η ομάδα της Ζούγκλας!

Πριν πιάσεις τα μαλλιά σου κότσο, μπορείς να απλώσεις ένα λαδάκι ή μια θεραπεία νυκτός πριν πέσεις για ύπνο. Αυτό και θα θρέψει την τρίχα όσο κοιμάσαι και θα διατηρήσει τα μαλλιά σου ενυδατωμένα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share