Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάφεις τα μαλλιά σου; Μετά από αυτό σίγουρα θα σταματήσεις!

16 Οκτωβρίου 2017 21:00
Βάφεις τα μαλλιά σου; Μετά από αυτό σίγουρα θα σταματήσεις!

Όταν πρόκειται να κάνουμε αλλαγές στην εμφάνιση μας, με ένα αποτελεσματικό αλλά οικονομικό τρόπο, δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος από τη βαφή μαλλιών .
Οι άνθρωποι βάφουν τα μαλλιά τους εκατοντάδες χρόνια τώρα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τη χένα για να καλύψουν τα ενοχλητικά γκρίζα μαλλιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτός ο "κορίτσαρος" έπαιξε σε ρόλο πασίγνωστης ελληνικής σειράς ως πιτσιρίκα! (photos)

Τη σημερινή εποχή μπορούμε να καλύψουμε τα γκρίζα ή να δοκιμάσουμε αν τα ξανθά μας αρέσουν πιο πολύ , μέσα σε λίγα λεπτά, χάρις στις βαφές μαλλιών που υπάρχουν σε όλα τα τοπικά μαγαζιά.

Το να βάφεις τα μαλλιά σου μπορεί να έχει γίνει πιο εύκολο από ποτέ , αλλά εξακολουθεί να μην είναι κ τόσο καλή ιδέα. Όποιος έχει βιώσει μια αποτυχημένη απόπειρα βαφής ξέρει ότι δεν βγαίνει πάντα ένα νέο και βελτιωμένο αποτέλεσμα.

Στην πραγματικότητα , υπάρχουν πολλοί λόγοι που πιθανόν να θέλετε να αποφύγετε τη βαφή μαλλιών στο μέλλον. Δυστυχώς , μερικοί από αυτούς είναι πολύ πιο σοβαροί από μια λάθος απόχρωση

Loading...Τι κάνει η βαφή στα μαλλιά σας ;

Πώς λειτουργεί η βαφή μαλλιών ποικίλλει ανάλογα με το χρώμα και το πόσο προσωρινό ή μόνιμο είναι. Ωστόσο, γενικά, η βαφή μαλλιών και οι χημικές ουσίες της διεισδύουν στις τρίχες των μαλλιών σας για να αλλάξουν το χρώμα, σύμφωνα με την Clairol.

Με τη σειρά του, αυτή η διαδικασία αλλάζει επίσης τη δομή των μαλλιών σας, γι ‘αυτό μπορεί να αισθάνεται σαν μια διαφορετική υφή μετά την βαφή.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν «ανοίξετε» τα μαλλιά σας με ντεκαπάζ , γεγονός που μπορεί να κάνει κάθε ξεχωριστό σκέλος τρίχας λίγο πιο τραχύ.

1. Η βαφή μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση

Κανείς δεν θέλει να χάσει τα μαλλιά καθώς μεγαλώνει, ειδικά αν είναι γυναίκα.

Σύμφωνα με τους Dermatology Times, η απώλεια μαλλιών από μόνιμες βαφές είναι τεχνικά θραύση μαλλιών, αλλά μπορεί να συμβεί σε ποσότητες που μοιάζουν περισσότερο με απώλεια.

Οι σκληρές χημικές ουσίες σε μόνιμες βαφές μπορούν να κάνουν τα μαλλιά εύθραυστα και να σπάνε, ειδικά με την πάροδο του χρόνου.

Ενώ αυτή η απώλεια μαλλιών είναι απίθανο να είναι μόνιμη, είναι πιθανό να επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου με τη συνεχή χρήση βαφής.

2. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση

Οι περισσότερες βαφές για το σπίτι η και των κομμωτηρίων προτείνουν να δοκιμάσετε σε ένα μικρό σημείο δέρματος πριν τη χρησιμοποιήσετε κανονικά.

Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας αναφέρει ότι πολλές βαφές μαλλιών περιέχουν τη χημική παραφαινυλενοδιαμίνη, η οποία είναι γνωστό ερεθιστικό του δέρματος.

3. Κάποια χημικά των βαφών ενδέχεται να συνδέονται με τον καρκίνο

Στη σημερινή εποχή , φαίνεται σαν τα πάντα να είναι συνδεδεμένα με τον καρκίνο. Παρόλα αυτά, οι βαφές μαλλιών μπορούν να θεωρηθούν μια εύλογη ανησυχία.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου εξηγεί ότι πάνω από 5.000 χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται στις βαφές μαλλιών. Δεν έχουν συνδεθεί όλες αυτές οι ουσίες με τον καρκίνο, αλλά ορισμένες από αυτές θεωρούνται καρκινογόνες.

Για να είστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, μείνετε μακριά από τις σκληρές χημικές ουσίες στη βαφή μαλλιών, μην τις χρησιμοποιείτε.

4. Η βαφή ξηραίνει τα μαλλιά σας

Τα ξηρά μαλλιά είναι ένα πρόβλημα για πολλές γυναίκες, άσχετα με το αν βάφουν τα μαλλιά τους ή όχι.

Το στέγνωμα , οι μπούκλες , το ίσιωμα , και κάθε δραστηριότητα που περιλαμβάνει θερμότητα μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας.

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα με τη χρήση υπεροξειδίου(οξυζενέ) στα μαλλιά σας, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά ως βάση για άλλο χρώμα.

Ενώ το υπεροξείδιο(οξυζενέ) είναι ιδανικό για το «φωτισμό» των μαλλιών σας και τη διάθεσή σας για ένα νέο χρώμα, είναι επίσης αυτό που μπορεί να το κάνει να αισθάνεται σαν άχυρο.

5. Η συντήρηση είναι ακριβή

Αν βάφετε τα μαλλιά σας , τότε γνωρίζετε ότι μπορεί να γίνει ακριβό.Στην πραγματικότητα , αυτός είναι και ο λόγος που ακύρωσα τα ραντεβού μου τους τελευταίους μήνες.

Το μέσο γυναικείο κούρεμα είναι ήδη πιο ακριβό από το αντρικό. Αν συμπεριληφθεί και η βαφή μαλλιών στο σύνολο, τότε πιθανόν να φτάσεις ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Ακόμα και το βάψιμο των μαλλιών σας στο σπίτι γίνεται ακριβό με τη συντήρηση – για να μην αναφέρουμε την επίσκεψη σε κομμωτήριο, όταν κάτι πάει στραβά.

Απλά σκεφτείτε όλα τα χρήματα που θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε παρατώντας τη βαφή εντελώς.

6. Είναι χρονοβόρο

Βάφοντας τα μαλλιά σας , όχι μόνο χαλάτε λεφτά, αλλά σπαταλάτε και πολύ χρόνο!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χάνεις όλο το Σάββατο σου σε μια καρέκλα κομμωτηρίου .

Είμαστε όλοι πολυάσχολοι , οπότε η εξοικονόμηση χρόνου για εμάς είναι πάντα μια ευχάριστη έκπληξη .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας από την Άση Μπήλιου! (video)

7. Μπορείτε να γίνετε γκρι με χάρη

Είναι εντελώς φυσιολογικό να επιθυμείτε να γυρίσετε το ρολόι όταν τα μαλλιά σας αρχίσουν να γίνονται γκρίζα. Η βαφή μαλλιών είναι σίγουρα μια εύκολη λύση, αλλά μια ακόμα καλύτερη λύση γίνεται γκρι με χάρη.

Πολλές γυναίκες ενισχύουν το γκρι χρώμα τους και μπορούν να προχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της εμπιστοσύνης και της εικόνας τους. Εκτός αυτού, τα γκρίζα μαλλιά είναι εκπληκτικά όμορφα!

πηγή: newsone.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share