Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Για νεανικά και όμορφα χέρια: 5 τρόποι να προλάβεις τα σημάδια του χρόνου!

7 Οκτωβρίου 2017 13:37
Για νεανικά και όμορφα χέρια: 5 τρόποι να προλάβεις τα σημάδια του χρόνου!

Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας, τότε τα χέρια είναι ο καθρέφτης της ηλικίας μας.

Αδιαμφισβήτητα το πρόσωπό μας είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο θα εστιάζει κανείς όταν μας βλέπει. Κατ' επέκταση είναι και το βασικό σημείο στο οποίο, οι περισσότερες γυναίκες επενδύουν όσον αφορά στην περιποίηση τους.

Λέξεις όπως «υαλουρονικό», «αντιγήρανση», «πρώτες γραμμές», «ρυτίδες» ή «σημάδια έκφρασης» βρίσκονται πάνω στα βαζάκια με τις κρέμες προσώπου, ημέρας, νύχτας, σέρουμ και δεν συμμαζεύεται και γίνονται οι υπεύθυνοι εφοδιασμού της επιδερμίδας τους με όλα τα απαραίτητα για να δείχνουν λαμπερές και πάνω, απ' όλα, (πιο) νέες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στην αγορά: Γνωστός επιχειρηματίας έβαλε λουκέτο στα ζαχαροπλαστεία του και έγινε... κούριερ!

Το «δέντρο» που χάνουμε κοιτώντας το «δάσος» είναι και μερικά ακόμα σημεία που είναι ευάλωτα στην επίδραση του χρόνου, αλλά όταν το παρατηρούμε είναι πια αργά. Έχουμε μιλήσει για το λαιμό και πως μπορείτε να επιβραδύνετε τη γήρανση του στο χρόνο και σήμερα θα αναφερθούμε σε άλλο ένα σημείο που προδίδει την ηλικία μιας γυναίκας και δεν είναι άλλο από τα χέρια.

Στο πάνω μέρος των χεριών, οι φλέβες αρχίζουν να διαγράφονται πιο έντονες, σχηματίζονται μικρές κηλίδες καφέ κίτρινου χρώματος (σαν πανάδες), η υφή τους χάνει τη σφριγηλότητα της και, γενικά, δε θυμίζουν την εικόνα που μπορεί να είχαν δέκα χρόνια πριν.

Δεν είναι μόνο ο χρόνος που επηρεάζει τη νεανική τους όψη, αλλά και η έκθεση στον ήλιο, η ελάχιστη παραγωγή σμήγματος στην περιοχή και η συχνή επαφή με τις καθαριστικές ουσίες οι οποίες αφυδατώνουν το δέρμα.

Ωστόσο, αν ξεκινήσετε να τα φροντίζετε είναι πολύ πιθανό να καταφέρετε να καθυστερήσετε την διαδικασία γήρανσή τους.

Αυτές είναι οι 5 απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να «κερδίσετε» χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις του Φθινοπώρου από τον Κώστα Λεφάκη!

1. Πρώτο (και βασικότερο) : Ενυδάτωση!

Ο πυλώνας της αντιγήρανσης έχει εφαρμογή και στα χέρια και, για την ακρίβεια, είναι ο μόνος τρόπος να αποκαταστήσετε την έλλειψη λιπιδίων στην περιοχή. Γι' αυτό, φροντίστε να τα ενυδατώνετε τακτικά μέσα στην ημέρα (υπάρχουν πολλές επιλογές από κρέμες χεριών που μπαίνουν άνετα και στην τσάντα) και, οπωσδήποτε, επαναλάβετε πριν κοιμηθείτε. Φυσικά, όλα αυτά αφορούν την εξωτερική τους ενυδάτωση. Για να τα ενυδατώσετε από μέσα, χρειάζεται να πίνετε πολύ, πολύ νερό !

2. Απολέπιση

Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που συγκεντρώνονται στην επιφάνεια δημιουργώντας την αντιαισθητική τραχιά τους αίσθηση. Αν θέλετε να την κάνετε με φυσικούς τρόπους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη ζάχαρη ή αλάτι μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Κάντε ένα απαλό μασάζ και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

3. Αντηλιακό (και το χειμώνα)!

Όπως προαναφέραμε η συνεχής έκθεση στον ήλιο επηρεάζει την όψη των χεριών αφυδατώνοντας τα και επιδεινώνοντας την εμφάνιση πανάδων. Γι' αυτό πριν βγείτε από το σπίτι, φροντίστε να απλώσετε μια γενναία ποσότητα και στα χέρια σας (εκτός από το πρόσωπό σας) ανεξαρτήτως εποχής.

4. Αποφύγετε το καυτό νερό

Ναι, αναγνωρίζουμε πόσο χαλαρωτικό μπορεί να είναι (ειδικά το χειμώνα που τα χέρια μπορεί να παγώνουν μέσα στην ημέρα), αλλά σε συνδυασμό με το σαπούνι κάνει το δέρμα ξηρό. Προσοχή: Δε λέμε όχι για το ζεστό ή χλιαρό νερό, αλλά για το καυτό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Δεν φαντάζεστε με πόσα λεφτά στην τσέπη έφυγε η Εύη Ιωαννίδου από το Nomads! Κρατηθείτε…

5. Φορέστε γάντια!

Μάλλινα και μαλακά για το κρύο (για να μην «σκάει» το δέρμα) και πλαστικά κατά τη διάρκεια των δουλειών του σπιτιού (για να μην αφυδατώνονται από τα καθαριστικά προιόντα)!

Έξτρα τιπ! Για έξτρα ενυδάτωση, κάντε μια «μάσκα χεριών». Το βράδυ, πριν ξαπλώσετε, απλώστε αρκετή ποσότητα κρέμας στα χέρια σας και φορέστε γάντια μιας χρήσης.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share