Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τόσο καιρό εφαρμόζουμε το αποσμητικό μας λανθασμένα και αυτός ο επιστήμονας εξηγεί το γιατί!

21 Σεπτεμβρίου 2017 17:30
Τόσο καιρό εφαρμόζουμε το αποσμητικό μας λανθασμένα και αυτός ο επιστήμονας εξηγεί το γιατί!

Η χρήση του αποσμητικού ή/και αντιδρωτικού δεν έχει εποχή. Απλώς το καλοκαίρι γίνεται περισσότερο επιτακτική, καθώς η ζέστη (πόσω δε μάλλον ο καύσωνας) κάνει ανυπόφορη την αίσθηση του ιδρώτα και την οσμή που αυτός μπορεί να αναδύει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός βόμβα στην ελληνική showbiz: Πασίγνωστο ζευγάρι τα διέλυσε όλα λίγο πριν τον γάμο!

Πώς θα σας φαινόταν αν μαθαίνατε τώρα, Σεπτέμβρη μήνα και προς το τέλος του καλοκαιριού, ότι όλα αυτά τα χρόνια εφαρμόζετε λάθος το αποσμητικό σας; Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο επιστήμονας Dawn Harper, σε συνέντευξή του στο βρετανικό Cosmopolitan, αναφέροντας τα 4 λάθη που συνήθως κάνουμε όλοι μας στη χρήση και εφαρμογή του αποσμητικού.

1) Το εφαρμόζουμε αμέσως μετά το ντους

Η κοινή λογική λέει ότι η εφαρμογή του αποσμητικού αμέσως μετά το μπάνιο έχει βάση, καθώς είμαστε απολύτως καθαροί κι έτσι προλαμβάνουμε την όποια κακοσμία σε περίπτωση εφίδρωσης. Ωστόσο, σπάνια προσέχουμε το δέρμα μας να απολύτως στεγνό πριν την εφαρμογή, γεγονός που μειώνει την απόδοση του αποσμητικού.

2) Δεν γνωρίζουμε την κατάλληλη ώρα εφαρμογής

Οι περισσότεροι από εμάς, λογικά το εφαρμόζουμε το πρωί πριν φύγουμε από το σπίτι, ανεξάρτητα από το αν κάνουμε και ντους ή όχι. Παρόλ' αυτά και σύμφωνα με το δρ. Dawn Harper η καλύτερη ώρα για να βάλουμε το αποσμητικό μας είναι το βράδυ πριν τον ύπνο και μετά το μπάνιο μας, αφού τότε έχει τη δυνατότητα να στεγνώσει εντελώς. Επιπλέον, ο γιατρός συμβουλεύει το πρωί που θα ξυπνήσουμε να το ξεπλύνουμε με σαπούνι και νερό.

3) Δεν το αφήνουμε να στεγνώσει πλήρως

Σε περίπτωση που δεν συνηθίζετε να το εφαρμόζετε το βράδυ πριν τον ύπνο, καλό θα ήταν να αρχίσετε να το αφήνετε τουλάχιστον να στεγνώνει καλά πριν ντυθείτε και κάνετε οτιδήποτε άλλο, είτε φυσικά είτε με ένα πιστολάκι μαλλιών, διαφορετικά θα αναμιχθεί η υγρασία του αποσμητικού με εκείνη του ιδρώτα και το αποτέλεσμα μόνο καλό δεν μπορεί να είναι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Το αστρολογικό δελτίο για την εβδομάδα 25 Σεπτεμβρίου ως και 01 Οκτωβρίου! (video)

4) Το εφαρμόζετε πολύ συχνά

Τώρα, σε αυτήν εδώ τη συμβουλή δεν ξέρουμε αν μπορούμε να συνηγορήσουμε αλλά πρέπει να την καταγράψουμε όπως και να έχει. Ο δρ. Dawn Harper υποστηρίζει πως αν το αποσμητικό είναι καλής ποιότητας και κάνουμε ντους καθημερινά, τότε δεν έχουμε ανάγκη από το προϊόν παρά μόνο 2 φορές την εβδομάδα, αφού η δυσοσμία προκαλείται κατά βάση από την ύπαρξη βακτηρίων στην περιοχή της μασχάλης, τα οποία όμως θεωρητικά απομακρύνονται εφόσον πλενόμαστε κάθε μέρα.

Όσο ζούμε, μαθαίνουμε. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

πηγή: huffigtonpost.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share