Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πώς το μεϊκάπ στο γυμναστήριο μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σου!

19 Σεπτεμβρίου 2017 10:27
Πώς το μεϊκάπ στο γυμναστήριο μπορεί να βλάψει την επιδερμίδα σου!

Παρόλο που όλο και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών διαθέτουν ειδικά προϊόντα μακιγιάζ που είναι αδιάβροχα και δεν αλλοιώνονται από τον ιδρώτα του προσώπου, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι καλό είναι να μην τα φοράτε στο γυμναστήριο.

Η δρ Ρέιτσελ Ναζάριαν από τον Όμιλο Δερματολογίας Schweiger υποστηρίζει ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα: “Ο ιδρώτας και τα βακτηρίδια παγιδεύονται κάτω από τα στρώματα του μέικαπ και αποτρέπουν το δέρμα από να διαχέει την -αυξημένη λόγω άσκησης- θερμότητα σωστά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απόφραξη των πόρων ή να τους κάνει να μεγεθυνθούν με την πάροδο του χρόνου, κάτι που εν τέλει οδηγεί σε σπυράκια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 17χρονος ποδοσφαιριστής, Γιώργος Πρίντεζης!

Η παγίδευση της θερμότητας μπορεί επίσης να προκαλέσει εξάρσεις σε κάποιες δερματικές παθήσεις που εξαρτώνται από τη θερμοκρασία, όπως η ροδόχρους ακμή, προκαλώντας τελικά ερυθρότητα και άνισο χρωματικό τόνο του δέρματος”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ένας άλλος ειδικός, ο δρ Ραμίν Σαρσάντ της εταιρείας Cosmetique Aesthetics, προσθέτει έναν ακόμα κίνδυνο για την επιδερμίδα σας: “Το δέρμα σας θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπνέει, για όσο ιδρώνετε.

Είναι μια βασική μέθοδος του οργανισμού για την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα, όταν ιδρώνετε, αλλά το μακιγιάζ δημιουργεί ένα στρώμα φραγμού που μπορεί δυνητικά να εγκλωβίσει όλα τα σωματίδια και να μην τα αφήσει να φύγουν από το δέρμα”.

Οι δύο ειδικοί μάλιστα, δηλώνουν αντίθετοι με τους ισχυρισμούς των εταιρειών που αναφέρουν ότι τα ειδικά καλλυντικά τους είναι κατάλληλα για το γυμναστήριο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Συντετριμμένη η Κατερίνα Νάκα! Μόλις αποχώρησε από το παιχνίδι έμαθε ότι πέθανε ο πατέρα της! Λύγισε στο πλατό της Καινούργιου! (video)

Τέλος, αν πλένετε το πρόσωπό σας πριν ασκηθείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνετε το ίδιο και μετά. Το κάθε πλύσιμο προσώπου εξυπηρετεί δικούς του σκοπούς:

Ούτως ή άλλως πολύ σημαντικό για την υγεία του δέρματος είναι να πλένετε το πρόσωπό σας το συντομότερο δυνατόν μετά την άσκηση, προκειμένου να απομακρύνετε τυχόν μικρόβια και ακαθαρσίες που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της εφίδρωσης, αναφέρει η Σεσίλια Γουόνγκ αισθητικός της εταιρείας Cecilia Wong Skincare.

Πηγή: iatropedia.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share