Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

DIY μάσκα για λαμπερή και απαλή επιδερμίδα!

13 Σεπτεμβρίου 2017 23:15
DIY μάσκα για λαμπερή και απαλή επιδερμίδα!

Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι, ένα από τα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να πάψεις να κάνεις είναι να φροντίζεις την επιδερμίδα σου. Και αυτό γιατί είτε έχεις καλά γονίδια είτε όχι, αυτή δέχεται καθημερινά δεκάδες επιθέσεις (μακιγιάζ, ήλιος, ρύποι) που της δημιουργούν φθορές και μπορούν να σου στερήσουν μακροχρόνια τη λάμψη, τη φρεσκάδα και την ελαστικότητά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - αποκλειστικό: Σάλος με το ριάλιτι - αποτυχία! Τι συμβαίνει στα κρυφά με τους συγγενείς των παικτών και αποτελεί σκάνδαλο;

Στην αγορά μπορείς φυσικά να βρεις προϊόντα που θα εξυπηρετήσουν όλες σου τις ανάγκες ανάλογα και με τα χρήματα που θέλεις να επενδύσεις, αλλά αν είσαι δραστήρια, γιατί να μην κάνεις στροφή στη φύση και να δοκιμάσεις να φτιάξεις το δικό σου καλλυντικό περιποίησης και αποκατάστασης της επιδερμίδας σου;

Η συνταγή που προτείνεται παρακάτω στηρίζεται σε βρώσιμα υλικά με σπουδαίες αναγνωρισμένες ιδιότητες, τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά μιας και δίνουν νέα πνοή στο δέρμα, είναι εύκολη στην εκτέλεση και άκρως οικονομική.

Τα υλικά που θα χρειαστείς και οι ευεργετικές τους ιδιότητες:

Η σπιρουλίνα
Πρόκειται για μια μια πράσινο – μπλε χρώματος άλγη, η οποία αναπτύσσεται σε ζεστά και φρέσκα νερά. Αποτελεί μια από τις υπερτροφές του πλανήτη καθώς περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, βιταμίνη Β1, σίδηρο, ασβέστιο (26 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα), αλλά και πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες βιταμίνη C, E, B5, B6. Ως πλούσια πηγή αυτών των ουσιών συμβάλλει στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, στην αποβολή των τοξινών, ενώ ενισχύει την ικανότητα του δέρματος να δημιουργεί νέα κύτταρα και απαλλάσσει από την ακμή. Η σπιρουλίνα προσφέρει αντιγηραντική προστασία και αφήνει την επιδερμίδα αναζωογονημένη, τονωμένη και πιο φωτεινή από ποτέ.


Το μέλι
Είναι αντισηπτικό, αντιμυκητιακό και αντιμικροβιακό για το δέρμα. Περιέχει υψηλή ποσότητα γλυκονικού οξέος ( gluconic acid) το οποίο πραγματοποιεί ελαφριά απολέπιση, φωτίζει το δέρμα και του χαρίζει ομοιόμορφο τόνο. Ακόμη, το μέλι βοηθάει στο να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο.

Πώς θα φτιάξεις τη μάσκα περιποίησης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νυχτερινή έξοδος για την Ελένη Μενεγάκη: Πιάστηκε στα "πράσα" με τον...

Χρησιμοποίησε δύο κουταλάκια του γλυκού σπιρουλίνα σε σκόνη και μια κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακάτεψε αυτά τα δύο βρώσιμα υλικά σε ένα καθαρό μπολ και αφού πρώτα κάνεις καθαρισμό στο πρόσωπό σου, άπλωσε τη μάσκα με τα χέρια σου κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφησε τη μάσκα να δράσει για ένα τέταρτο κι έπειτα ρίξε άφθονο νερό στο πρόσωπο. Εφάρμοσε μια ενυδατική και απόλαυσε την αίσθηση φρεσκάδας!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share