Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εύκολες και πρακτικές συμβουλές για να διατηρείς πάντα καθαρά τα πινέλα του μακιγιάζ σου!

13 Σεπτεμβρίου 2017 17:23
Εύκολες και πρακτικές συμβουλές για να διατηρείς πάντα καθαρά τα πινέλα του μακιγιάζ σου!

Είμαι σίγουρη ότι μέχρι τώρα, γνωρίζεις την σημαντικότητα του να έχεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου καθαρά.

Ένα βρώμικο πινέλο είναι η «πηγή» των βακτηριών, μικροβίων και βλαβερών ελαίων, όλα τα οποία είναι λόγοι που το δέρμα σου είναι θαμπό και έχει σπυράκια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret: Η αδιανόητη γκάφα της παραγωγής που δείχνει ότι το ριάλιτι δεν έχει καμία απολύτως τύχη και μετράει μέρες! (video)

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν, για να είσαι σίγουρη ότι είναι καθαρά; Όλα τα ερωτήματα σου λύνω σήμερα!

Καθάριζέ τα συχνά

Όλα ξεκινάνε από το πόσο καθαρά έχεις τα πινέλα σου. Είναι σημαντικό λοιπόν, να τα καθαρίζεις (είτε με σαμπουάν ή με ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ) τουλάχιστον 2-3 φορές τον μήνα.

Αφαίρεσε τα μικρόβια

«Πακέτο» με την διαδικασία του καθαρισμού έρχεται και η… αποστείρωσή τους! Τι σημαίνει αυτό; Αφού τα πλύνεις ή στο ενδιάμεσο του καθαρισμού τους, για να αποτρέψεις από τα μικρόβια να συσσωρευτούν πάνω στα πινέλα, είναι σημαντικό να τα ψεκάσεις με ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι. Εναλλακτικά μπορείς να τους ρίξεις μερικές σταγόνες καθαρό οινόπνευμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ στο Περιστέρι: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από το διαμέρισμα που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα τα δίδυμα αγοράκια!

Αποθήκευσε σωστά

Τελικό στάδιο έχει η αποθήκευση. Είναι σημαντικό να τα έχεις σε ένα σημείο που δεν μαζεύεται βρωμιά ή σκόνη. Για π.χ. αν τα έχεις στο κάτω μέρος του νεσεσέρ σου, τότε αυτό παραμένει να είναι απαγορευτικό σημείο για να τα αποθηκεύσεις μιας και μαζεύεται εύκολα βρωμιά από τα υπόλοιπα προϊόντα ομορφιάς. Γι’ αυτό αποθήκευσέ τα σε ένα τσαντάκι μόνα τους, το οποίο κλείνει καλά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share