Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πότε ξεπερνιέται ένας χωρισμός; - Ποιο είναι το φυσιολογικό χρονικό διάστημα;

Τι λέει νέα έρευνα;

10 Σεπτεμβρίου 2018 08:16
Πότε ξεπερνιέται ένας χωρισμός; - Ποιο είναι το φυσιολογικό χρονικό διάστημα;

Μία νέα έρευνα που ως σκοπό είχε να ανακαλύψει τις θετικές επιπτώσεις των… χωρισμών, υποστηρίζει ότι χρειάζονται τρεις μήνες για να ξεπεράσει κανείς την κατάρρευση μιας σχέσης.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό The Journal of Positive Psychology και βρήκε ότι χρειάζεται να περάσουν 11 εβδομάδες, προκειμένου να αρχίσει να νιώθει κανείς τις «ευεργετικές επιπτώσεις ενός χωρισμού».

Οι ερευνητές Gary Lewandowski και Nicole Bizzoco από το πανεπιστήμιο Monmouth του Νιου Τζέρσεϊ ρώτησαν 155 ανθρώπους, οι οποίοι είχαν βιώσει ένα χωρισμό τους τελευταίους έξι μήνες. Διαπίστωσαν, ότι το 71% αυτών άρχισε να βλέπει τα θετικά σημάδια σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καρέ - καρέ: Η εισβολή διαρρηκτών σε σπίτι στον Άλιμο! Έκλεψαν 3.000 ευρώ και κοσμήματα! (video)

Για την ακρίβεια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι άνθρωποι άρχιζαν να νιώθουν καλύτερα με τον εαυτό τους και ανέπτυξαν ισχυρότερες στρατηγικές αντιμετώπισης πέρα από το όριο των 11 εβδομάδων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου;

Ωστόσο, η συγκεκριμένη έρευνα μπορεί να βρίσκει εφαρμογή μόνο σε βραχυπρόθεσμες σχέσεις.

Μια διαφορετική έρευνα, που εξέτασε πόσος χρόνος χρειάζεται να περάσει για να ξεπεράσει ένα ζευγάρι ένα διαζύγιο και βρήκε ότι το χρονικό περιθώριο ήταν σημαντικά μεγαλύτερο (περίπου 18 μήνες). Αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός, ότι ένας γάμος θεωρείται πιο σοβαρή δέσμευση.

Πηγή: youweekly.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share