Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μήπως δεν είσαι έτοιμη για σχέση;

16 Μαρτίου 2018 16:14
Μήπως δεν είσαι έτοιμη για σχέση;

Όλοι έχουν μία άποψη γύρω από το θέμα των σχέσεων. Το κακό όμως είναι να προσπαθούν να στην επιβάλουν, ειδικά όταν ξέρουν ότι δεν είσαι έτοιμη για σχέση! Ενώ λοιπόν μερικές γυναίκες παραπονιούνται επειδή δεν μπορούν να βρουν σύντροφο, κάποιες άλλες πολύ απλά δε θέλουν!

Αν ανήκεις στη δεύτερη ομάδα θέλω να σου πω πως δεν σε βρίσκω παράλογη, απεναντίας! Όχι μόνο επειδή σέβομαι το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να αποφασίζει ο ίδιος για τη ζωή του, αλλά κι επειδή υπάρχουν 7 πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους δεν είσαι έτοιμη για σχέση.

Λόγοι για τους οποίους δεν είσαι έτοιμη για σχέση!

Μόλις χώρισες


Πολλοί θα σου πουν πως “ο έρωτας με έρωτα περνάει”. Εσύ όμως μόλις χώρισες και δεν μπορείς να διανοηθείς ότι θα μπει κάποιος άλλος άντρας στη ζωή σου, τουλάχιστον όχι ακόμη. Ανεξάρτητα από τη διάρκεια που είχε η σχέση σου αν ήταν έντονη και αληθινή θα σου πάρει λίγο χρόνο να τον ξεχάσεις.

Στο διάστημα αυτό είναι καλύτερα να στραφείς στον εαυτό σου. Προσοχή! Να στραφείς στον εαυτό σου κι όχι να κλειστείς σε αυτόν και να αφήσεις απέξω για πάντα όλους τους άντρες. Την περίοδο αυτή είναι προτιμότερο να αφιερώσεις χρόνο για τον εαυτό σου και να μην τον χαραμίσεις σε άτομα που δε θέλεις απλά και μόνο για να κάνεις κάποια σχέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγνώριστη η Νατάσα Καλογρίδη 23 χρόνια πριν! Η φωτογραφία που πάγωσε την Τσιμτσιλή!


Αγχώνεσαι


Όλη αυτή η επιμονή του κύκλου σου για να ξεκινήσεις μία νέα σχέση σε έχει αγχώσει. Συχνά οι αγαπημένοι μας άνθρωποι από φόβο και ανησυχία για εμάς μας πιέζουν να κάνουμε πράγματα για τα οποία δεν είμαστε έτοιμοι. Νομίζουν ότι έχουμε αφεθεί και δε θα είμαστε ποτέ ξανά ευτυχισμένες. Προσπαθούν με όλα τα μέσα (ακόμα και με “τυχαίες” συναντήσεις με κάποιον ελεύθερο φίλο τους) να μας δουν με κάποιον.

Οι απεγνωσμένες ενέργειες των φίλων ή της οικογένειας σου έχουν επιφέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, να σε πιέσουν και να σε αγχώσουν! Ακούς σχέση και θέλεις να κλείσεις τα αυτιά σου ή να τρέξεις μακριά.

Φοβάσαι


Έχεις δυσάρεστες εμπειρίες από παλιές σου σχέσεις; Θα ήθελες να γνωρίσεις ή ξέρεις ήδη κάποιον με τον οποίο θα ήθελες να ξεκινήσεις σχέση αλλά φοβάσαι να προχωρήσεις; Είναι κρίμα να σε κρατάνε πίσω οι κακές εμπειρίες του παρελθόντος. Άσε πίσω σου τους άπιστους και ζηλιάρηδες συντρόφους και μην αφήνεις πια τον χρόνο να χάνεται.

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά πάλεψε με τις φοβίες και τις ανασφάλειες σου και προχώρα! Μάθε πως να μην είσαι απαισιόδοξη ή αρνητική για κάτι πριν καν αυτό αρχίσει. Σου προτείνουμε 6 βιβλία που θα φέρουν ισορροπία στη ζωή σου!

Έχεις προβλήματα


Είναι πολύ γλυκό, τρυφερό και σωτήριο να σε παρηγορεί και να σε φροντίζει το άλλο σου μισό όταν περνάς κάτι σοβαρό. Αν όμως είσαι μόνη σου τη στιγμή που το τρομερό πρόβλημα σου χτυπήσει την πόρτα, τότε σίγουρα δε θα έχεις μυαλό, δύναμη ή αντοχή να ψάξεις για σύντροφο.Όταν μιλάω για προβλήματα εννοώ είτε για πολύ σοβαρά όπως είναι ο χαμός κάποιου αγαπημένο σου προσώπου, είτε για προβλήματα που λύνονται όπως π.χ. η ανεργία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα - ανάσα: Ποιοι θα πάρετε από 600 ευρώ περίπου στις 29 Μαρτίου;

Δε σου αρέσει να βγαίνεις ραντεβού


Νιώθεις κι εσύ ότι είναι λίγο άβολο το να κάθεσαι γύρω από ένα τραπέζι μαζί με έναν άγνωστο και να μιλάς για τη ζωή σου; Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη διαδικασία των ραντεβού σαν βασανιστήριο και προτιμούν τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Προσωπικά αποφεύγω τα ραντεβού όπως ο διάολος το λιβάνι! Νιώθω σαν να είμαι σε συνέντευξη για δουλειά και να προσπαθώ να πείσω τον άλλο ότι αξίζω μία ευκαιρία.

Είναι κατανοητό να μη θέλεις να βγαίνεις ραντεβού, αλλά αν αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο δε θέλεις σχέση προσπάθησε να γνωρίσεις κόσμο με διαφορετικό τρόπο. Ξεκίνα για παράδειγμα μία δραστηριότητα. Ίσως εκεί να γνωρίσεις κάποιον με τον οποίο μάλιστα θα έχεις και τα ίδια ενδιαφέροντα!

Δεν σε ενδιαφέρει το sex


Το sex μπορεί να μην μας ενδιαφέρει για διάφορους λόγους. Τα τελευταία χρόνια ακούμε πολλά γύρω από το θέμα της ασεξουαλικότητας. Ένας λόγος για τον οποίο λοιπόν δεν σε ενδιαφέρει το seχ και κατ΄επέκταση οι σχέσεις είναι πολύ απλά επειδή έχεις μειωμένη σεξοuαλικότητα. Πρόκειται για απλά μαθηματικά, δεν θέλω κάτι άρα δεν το επιδιώκω.

Άλλος λόγος για τον οποίο το seχ σε αφήνει αδιάφορη είναι επειδή θέλεις να το κάνεις μόνο με άτομα που σε ενδιαφέρουν κι όχι μόνο από σωματική ανάγκη. Αν λοιπόν δεν είσαι ερωτευμένη την περίοδο αυτή κι νιώθεις ότι δε θέλεις να “χαρίσεις” το σώμα σου σε κάποιον άντρα για τον οποίο δεν έχεις αισθήματα, τότε σου λέω κατηγορηματικά ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε πιέσει να το κάνεις.

Τέλος, μπορεί να σου αρέσει το sex αλλά όταν σκέφτεσαι τις εμπειρίες του παρελθόντος να απογοητεύεσαι και να μη θέλεις να μπεις σε ξανά σε τέτοια διαδικασία. Κακά τα ψέματα, δεν τελειώνουν όλες οι ερωτικές συνευρέσεις με πυροτεχνήματα και αστεράκια. Μην αφήνεις τον φόβο της αποτυχίας να σου στερεί χαρές.

Περνάς καλά με τον εαυτό σου


Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ολοκληρωμένοι χωρίς να είναι σε σχέση. Παλιότερα κάποιος με είχε ρωτήσει: “Μα τι κάνεις όλη μέρα μόνη σου;” Δε θυμάμαι τι απάντησα, αλλά ξέρω σίγουρα ότι δε βαριέμαι την παρέα μου. Αν κι εσύ περνάς καλά στο σπίτι μόνη ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας ή κάνοντας οτιδήποτε άλλο σε ευχαριστεί τότε ξέρεις για τι μιλάω.

Είσαι από αυτές που παίρνουν αγάπη από τον ίδιο τους τον εαυτό, τον φροντίζουν μόνοι τους. Δεν έχεις την ανάγκη να ψάχνεις απεγνωσμένα για κάποιον που θα σε αγαπήσει για να αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου. Ξέρεις ότι η σχέση θα έρθει κάποια στιγμή από μόνη της.

Τώρα που διάβασες για ποιους λόγους δεν είσαι έτοιμη για σχέση, τι λες; Θα υποστηρίξεις τη στάση σου δίνοντας προτεραιότητα στις δικές σου ανάγκες κι όχι στα “θέλω” των άλλων;

πηγή: ediva.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share