Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Η επιστήμη απαντά: Οι άνδρες ή οι γυναίκες λένε πιο συχνά ψέματα στη σχέση τους;

20 Νοεμβρίου 2017 18:18
Η επιστήμη απαντά: Οι άνδρες ή οι γυναίκες λένε πιο συχνά ψέματα στη σχέση τους;

Αγόρια μου…συγγνώμη που θα το αποκαλύψουμε αλλά δεν μπορούμε να… πούμε ψέματα! Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Μουσείου Επιστήμης του Λονδίνου, οι άντρες όχι μόνο λένε συχνότερα ψέματα, αλλά αισθάνονται και λιγότερες τύψεις γι’ αυτό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει η θεία του 38χρονου οδηγού νταλίκας: "Έφεραν το πτώμα του μέσα σε..."

Στη μελέτη συμμετείχαν 6.000 εθελοντές άνω των 18 ετών και των δύο φύλων και το πόρισμα ήταν πως οι άντρες φαίνεται να λένε κατά μέσο όρο περισσότερα από 3 ψέματα την ημέρα, ενώ οι γυναίκες λιγότερα από 2. Πάντως, οι άντρες θεωρούν πως οι γυναίκες είναι… καλύτερες στο συγκεκριμένο «σπορ», αφού οι ίδιοι γίνονται συχνότερα αντιληπτοί όταν ψεύδονται!

Πάντως το 84% και των δύο φύλων πιστεύει πως υπάρχουν αθώα ψέματα, με το 75% να δηλώνει πως είναι απαραίτητο να λένε «λευκά» ψέματα στην καθημερινότητά τους, για να μην πληγώσουν τα αισθήματα των άλλων. Μπορεί τα… αγνά κίνητρα να καταστήσουν το ψέμα αποδεκτό; Σε αφήνουμε να το κρίνεις μόνη σου, την επόμενη φορά που θα αντιληφθείς ότι… μεγαλώνει η μύτη του συντρόφου σου την ώρα που σου μιλάει!

Πηγή: Fay's Book

 

Έρωτας και Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share