Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Τι αλλάζει στη σχέση σας όταν έρχεται ένα παιδί;

20 Νοεμβρίου 2017 17:08
Τι αλλάζει στη σχέση σας όταν έρχεται ένα παιδί;

Η απάντηση θα μπορούσε να είναι μόνο μία λέξη: Όλα. Έρχονται τα πάνω κάτω. Ήξερες ότι θα συμβεί αλλά δεν ήσουν προετοιμασμένη για τόσο μεγάλες αλλαγές. Κανείς δεν είναι. Για να δούμε τι ακριβώς αλλάζει στη σχέση μας όταν έρχεται ένα μωρό στο σπίτι:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει η θεία του 38χρονου οδηγού νταλίκας: "Έφεραν το πτώμα του μέσα σε..."

Ζωάρα τέλος!
Ξέχνα τα ξενύχτια με τον καλό σου και την παρέα σας στην πλατεία Καρύτση. Τώρα αρχίζουν τα ξενύχτια με το μωρό. Που ξυπνάει συνέχεια. Που πρέπει να θηλάσει. Που σου σπάει τα νεύρα γιατί είσαι λεχώνα. Που ο άντρας σου είναι πτώμα και δεν σηκώνεται ούτε ένα βράδυ να το πάρει αγκαλιά. Και τελικά θυμώνεις μαζί του για αυτό. Και είσαι και εξαντλημένη και αυτό σε κάνει να θυμώνεις χειρότερα.

Σεξ. Τι είπατε; Δεν άκουσα;
Ρώτησε τα φιλικά σας ζευγάρια να σου πουν εάν έκαναν σεξ όταν ήρθε το μωράκι στο σπίτι και νιώσε καλύτερα. Οι περισσότεροι δεν έχουν διάθεση. Ούτε χρόνο. Αλλά κυρίως διάθεση. Εσύ κυκλοφορείς αναμαλλιασμένη στο σπίτι και θηλάζεις κάθε τρεις ώρες, έχεις τα χάλια σου από τα ξενύχτια και εκείνος, ε, το παίρνει το μήνυμα. Υπομονή, λίγη υπομονή και όλα θα φτιάξουν (πριν πάει το παιδί φαντάρος, μην ανησυχείς).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα "λευκά" ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία! Το "έστρωσε" σε Καστοριά και Γρεβενά! Μαγευτικές εικόνες (photos)

Δεν σου φτάνουν οι ώρες
Η μαμά σου σού προτείνει να βγείτε οι δυο σας μια βόλτα, να πάτε για φαγητό, να ξαναβρεθείτε σαν ζευγάρι. Το ξέρεις ότι έτσι πρέπει να γίνει. Κι όμως δεν έχεις χρόνο να φτιαχτείς, να βαφτείς, να ντυθείς, να βγεις και το βράδυ να είσαι πάλι απίκο για το μωρό. Καλά, βρες έστω και ένα 10λεπτο να μιλήσεις μαζί του ή να σε πάρει μια αγκαλιά.

Διαφωνείτε στο μεγάλωμα
Κλασική περίπτωση. Εάν δε έχετε γίνει για πρώτη φορά γονείς οι διαφωνίες πάνε και έρχονται σαν τις αλλαγμένες πάνες. Να του δώσουμε ξένο γάλα; Κλαίει, να το πάρω αγκαλιά ή όχι; Να το πάμε στον παιδίατρο ή να περιμένουμε; Τις σημαντικές αυτές στιγμές άγχους οι διαφωνίες γίνονται διαξιφισμοί ενώ συνήθως μπαίνουν εμβόλιμες μαμά και πεθερά. Αφήστε τις απ’ έξω και συνενοηθείτε στο εξής: σε αυτή τη φάση και σε όλη τη ζωή σας εσείς οι δύο πρέπει να είστε ένα!

Πηγή: Fay;s Book

 

Έρωτας και Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share