Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δώσε βάση: 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις την μεγάλη απόφαση να παντρευτείς!

21 Οκτωβρίου 2017 15:11
Δώσε βάση: 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις την μεγάλη απόφαση να παντρευτείς!

Αντίθετα με όσα μπορεί να σου λένε, μία σχέση, ακόμα και αν θεωρείς ότι βρήκες τον πρίγκηπά σου, δεν μοιάζει με παραμύθι, και χρειάζεται πολλή δουλειά για να λειτουργήσει.

Αν πάλι έχει ανάγκη να βασιστείς στη συμβουλή κάποιου, εκτός από τα άτομα του κύκλου σου που σε αντιμετωπίζουν με ειλικρίνεια, ακόμα και όταν η αλήθεια είναι σκληρή, ένα άλλος καλός σύμβουλος θα μπορούσαν να είναι οι διάφορες έρευνες που έχουν διεξάγει επιστήμονες στο παρελθόν. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο σημαντικές και τις παραθέτουμε.

Αν περιμένεις μέχρι τα 23 για να δεσμευτείς, πιθανότατα δεν θα χωρίσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Την ώρα που σκότωσε την κόρη της άκουσα την μάνα να..." - Ανατριχιαστική μαρτυρία για την τραγωδία στο Μαρκόπουλο, μια εβδομάδα μετά!

Έρευνα του 2014 από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια έδειξε ότι οι Αμερικανοί που συγκατοικούν ή παντρεύονται από τα 18 χωρίζουν σε ποσοστό 60%. Αντίθετα όσοι περιμένουν να ωριμάσουν περισσότερο και κάνουν το μεγάλο βήμα στα 23, έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν.

Η φάση «είμαι ερωτευμένος» διαρκεί ένα χρόνο περίπου

Οι φάσεις που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μήνα του μέλιτος με «υψηλά επίπεδα παθιασμένης αγάπης» και «έντονα συναισθήματα έλξης και έκστασης, καθώς και η εξιδανίκευση του συντρόφου», δεν διαρκούν για πάντα σύμφωνα με τον ψυχολόγο Gary W. Lewandowski Jr του πανεπιστημίου του Monmouth.

Τελικά καταλαβαίνεις ότι δεν είστε «ένα»

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε να συγκατοικείτε, θα καταλάβεις ότι δεν έχετε ίδιες προτεραιότητες και ανοχές και μπορεί να διαφωνείτε για απλά πράγματα, όπως για παράδειγμα τι θεωρείται ακαταστασία.

Αν χαίρεστε με ότι καλό συμβαίνει, θα έχετε καλύτερη σχέση

Πολλές έρευνες έχουν δείξει τα ζευγάρια που γιορτάζουν τις ευχάριστες ειδήσεις, σε αντίθεση με εκείνα που τις αντιμετωπίσουν με απάθεια, έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν μία επιτυχημένη και όμορφη σχέση.

Οι πιο ευτυχισμένοι γάμοι είναι μεταξύ των καλύτερων φίλων

Έρευνα από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών, της αμερικανική μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η φιλία θα μπορούσε να εξηγήσει την αιτιώδη σχέση μεταξύ του γάμου και της ικανοποίησης από τη ζωή.

Η μικρή διαφορά ηλικίας μειώνει την πιθανότητα διαζυγίου

Έρευνα του πανεπιστημίου Emory απέδειξε ότι στα ζευγάρια που η διαφορά ηλικίας είναι λιγότερο από 5 χρόνια, οι πιθανότητες για διαζύγιο είναι 18%. Αντίθετα τα ζευγάρια που έχουν πάνω από 10 χρόνια διαφορά ηλικίας έχουν 39% πιθανότητες να χωρίσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Το twitter «στολίζει» τον Βασιλακάκο για την οικειοθελή αποχώρηση του! «Σηκώνεις λίγο την φουστίτσα σου να δω κάτι που θέλω;»

Η δυσαρέσκεια συσσωρεύεται όταν δεν κάνετε μαζί τις δουλειές

Το 60% των Αμερικανών υποστηρίζει ότι το μοίρασμα στις δουλειές του σπιτιού βοηθάει τον γάμο τους. Όπως συμβουλεύουν, με αυτό τον τρόπο κερδίζουν πολύ χρόνο και ο καθένας εξειδικεύεται σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα.

Πηγή: bovary.gr

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share