Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έχω εξωσυζυγική σχέση, οποτε θέλω να χωρίσω, αλλά φοβάμαι για την υγεία της γυναίκας μου..

1 Σεπτεμβρίου 2017 12:28
Έχω εξωσυζυγική σχέση, οποτε θέλω να χωρίσω, αλλά φοβάμαι για την υγεία της γυναίκας μου..

Εδώ και αρκετά χρόνια έχω σχέση με μια άλλη γυναίκα. Ποτέ δε μου ζήτησε να χωρίσω για να ζήσουμε μαζί. Στο γάμο μου έχω δύο παιδιά, που σπουδάζουν σήμερα. Το τελευταίο διάστημα μου ζητά να σταματήσουμε, γιατί δε μπορεί άλλο μόνη της, εγώ από την πλευρά μου την αγαπώ πολύ. Η γυναίκα μου, που δε μπορώ να πω ότι τα πάμε καλά, μετά από μια συζήτηση ότι δεν μπορώ άλλο και ότι θα φύγω μακριά της, έπαθε κάτι που μας οδήγησε σε νευρολόγο - ψυχίατρο. Σκέφτομαι αν προχωρήσω σε κάτι αρνητικό γι' αυτή ότι θα τη «σκοτώσω». Από την άλλη αν δεν προχωρήσω σε κάτι τέτοιο θα χάσω αυτή που πραγματικά αγαπώ. Τι μπορώ να κάνω;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ZARA: Η εντυπωσιακή και στιλάτη φούστα που θα απογειώσει την εμφάνισή σου! (Photo)

Απαντά η Δήμητρα Τραυλού Οικογενειακή θεραπεύτρια - σύμβουλος:

Είναι πολύ δύσκολο να ζει κανείς ανάμεσα σε δύο καταστάσεις και να μην μπορεί να κάνει αυτό που πραγματικά επιθυμεί.

Αν η σύζυγός σας μέχρι σήμερα δεν γνώριζε πως είστε δυσαρεστημένος στο γάμο σας και ξαφνικά της είπατε ότι θέλετε να φύγετε, είναι φυσικό μετά από τόσα χρόνια γάμου να σοκαριστεί. Σκέφτεται ίσως κι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να ξαναφτιάξει τη ζωή της σε μεγάλη ηλικία και με παιδιά που σπουδάζουν. Είναι λογικό να νιώθετε τύψεις απέναντί της και να φοβάστε ότι εξ’ αιτίας σας κλονίζεται η ψυχική της υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη! Πέθανε σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός!

Μερικές φορές ωστόσο, ένα σοκ που μας οδηγεί σε νευρολόγο ή ψυχίατρο είναι και ένας έμμεσος τρόπος για να κρατήσουμε κοντά μας τον άνθρωπο που θέλει να μας εγκαταλείψει, χωρίς αυτό να γίνεται επίτηδες. Κι αν η σύζυγός σας είναι αδύναμος χαρακτήρας, τότε οι ενοχές για εσάς το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο. Από την άλλη, οι εξωσυζυγικές σχέσεις ακόμα κι αν είναι μακροχρόνιες και έχουν έντονα συναισθήματα, σε πολύ μεγάλο ποσοστό διαλύονται κι αυτές μόλις διαλυθεί και ο γάμος του ζευγαριού. Δεν λέω πως είναι αυτή η δική σας περίπτωση, όμως όταν κανείς δεν έχει ζήσει ελεύθερος από κοντά με τον άνθρωπο που έχει την εξωσυζυγική σχέση, μπορεί να εξιδανικεύει τις καταστάσεις κι όταν έρθει αντιμέτωπος με την καινούργια πραγματικότητα τα συναισθήματα να αλλάξουν και η σχέση να καταρρεύσει.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share