Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα 5 συμπτώματα σε ένα σώμα μετά από έναν χωρισμό!

26 Ιουλίου 2017 14:49
Τα 5 συμπτώματα σε ένα σώμα μετά από έναν χωρισμό!

Οι αποχαιρετισμοί είναι δύσκολοι για όλους. Πολύς κόσμος στρεσάρεται, νιώθει λύπη και έχει συχνά εμφανίζει συναισθηματικά ξεσπάσματα.

Τί συμβαίνει όμως πραγματικά στο σώμα όταν βιώνει τον χωρισμό μιας ερωτικής σχέσης;

Διαβάστε παρακάτω τα 5 συμπτώματα που εμφανίζει ο οργανισμός λόγω της απώλειας.

Άγχος και προβλήματα στον ύπνο:

Όταν ο άνθρωπος χάνει την επαφή με τον/την αγαπημένο/η του νιώθει πόνο. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι αυτός ο πόνος του χωρισμού ενεργοποιεί το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου που διεγείρεται από τον εθισμό στην κοκαΐνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια!

Πόνοι στο στήθος:

Μελέτες έχουν δείξει ότι μετά από έναν χωρισμό ο ανθρώπινος εγκέφαλος λαμβάνει σήματα που σχετίζονται με τον πραγματικό σωματικό πόνο.Πρόκειται για τα ίδια σήματα που αποστέλλονται όταν το άτομο ρίξει επάνω του ένα ζεστό ρόφημα ή έχει καεί.

Καθώς ο πόνος είναι στον εγκέφαλό, αυτά τα σήματα μετατρέπονται σε πραγματική ενόχληση και στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε πόνο στο στήθος ή πόνο στην καρδιά.

Επιπλέον, η καρδιά δεν λειτουργεί τόσο καλά μετά από έναν χωρισμό, ενώ ένα άτομο που πάσχει από καρδιακές παθήσεις κινδυνεύει να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα. Άλλα πιθανά συμπτώματα είναι η αρρυθμία ή η καρδιακή προσβολή.

Προβλήματα στο δέρμα:

Εκτός από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της κατάθλιψης ένα άτομο φροντίζει λιγότερο τον εαυτό του, η κατάσταση που αντιμετωπίζει το δέρμα χειροτερεύει λόγω των ορμονών που εκκρίνει ο οργανισμός από το στρες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακμή, ακόμη και σε τριχόπτωση.

Μυικοί πόνοι:

Όταν βρίσκονται σε κατάσταση κατάθλιψης οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στους τραυματισμούς από ότι συνήθως. Επίσης, εξαιτίας του άγχους τους, μπορεί να εμφανιστούν σπασμοί στους μυς, προκαλώντας πόνο σε διάφορα μέρη του σώματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις για την σεζόν 2017-2018 από τον Κώστα Λεφάκη!

Απώλεια όρεξης ή αύξηση βάρους:

Μετά το χωρισμό, πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρεξη τους, αλλά μακροπρόθεσμα, ο χωρισμός συχνά οδηγεί στην αύξηση του βάρους.

Λόγω του στρες, τα κύτταρα γίνονται λιγότερο ευαίσθητα στην ινσουλίνη και το σώμα αρχίζει να εκκρίνει την εν λόγω ουσία ακόμη περισσότερο, επιταχύνοντας τη συσσώρευση του λίπους.

Η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί επίσης να σχετίζεται με την αϋπνία και την έλλειψη άσκησης. Τέλος, το άγχος διακόπτει τη γαστρεντερική οδό, η οποία προκαλεί κοιλιακό άλγος και διάρροια.

Για να αντιμετωπίσετε αυτά τα αποτελέσματα και να παραμείνετε θετικοί, να ξέρετε ότι όλα είναι για το καλύτερο και ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα πάντα.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share