Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να καταλάβεις αν θα είστε για πάντα μαζί!

15 Ιουλίου 2017 19:43
Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να καταλάβεις αν θα είστε για πάντα μαζί!

Σίγουρα σου έχει τύχει να έχεις κάποιον σύντροφο στη ζωή σου και να αναρωτιέσαι αν αυτός είναι ο ένας και μοναδικός που θα σε κάνει super ευτυχισμένη και που θα είστε για πάντα μαζί. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου Principia Amoris: The New Science of Love, John Mordechai Gottman, υπάρχει μια ερώτηση που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και από την απάντηση που θα πάρεις μπορείς να καταλάβεις με 90% ακρίβεια αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου είναι ο ένας και μοναδικός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστική η περιγραφή της 19χρονης φοιτήτριας που βίασε ο γιατρός: Μου τράβηξε το μαγιό και με χάιδεψε...

Ποια είναι αυτή η ερώτηση;

«Ποια είναι η ιστορία της σχέσης μας;» Απαντώντας σε αυτή την ερώτηση έχει σημασία αν θα επικεντρωθείς στα αρνητικά ή τα θετικά της γνωριμίας σας, της σχέσης σας, της καθημερινότητάς σας. Όταν σκέφτεσαι τη σχέση σας, φαντάσου σαν να μιλάς για αυτήν σαν να είναι μια ιστορία. Πού επικεντρώνεσαι; Στα θετικά ή τα αρνητικά;

Ο John Mordechai Gottman αναφέρει πως πάνω από το 90% των ζευγαριών που επικεντρώνονται στα αρνητικά της σχέσης τους καταλήγουν να χωρίζουν.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να βελτιώσεις τη σχέση σου. Ξεκίνα λοιπόν με τα βασικά:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στον Γέρακα! Τον σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του

1.Επικοινωνία: Συζήτησέ με τον σύντροφό σου όλα εκείνα τα πράγματα που σε στεναχωρούν και αφορούν τη σχέση σας.

2. Let it Go: Αφού μιλήσεις για αυτά που σε απασχολούν και λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις μεταξύ σας, θα πρέπει στη συνέχεια να τα αφήσεις όλα πίσω σου και να προχωρήσεις παρακάτω.

3. Ευγνωμοσύνη: Νιώσε ευγνωμοσύνη για τον σύντροφό σου και όλα τα θετικά στοιχεία που σου προσφέρει. Επικεντρώσου σε αυτά και θυμήσου τους λόγους που τον ερωτεύτηκες.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share