Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν δεν βγεις από το σπίτι για έναν χρόνο!

Το ήξερες;

8 Ιανουαρίου 2019 16:20
Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν δεν βγεις από το σπίτι για έναν χρόνο!

Είσαι από εκείνους που ξυπνούν τα περισσότερα πρωινά νυσταγμένοι και εύχονται να μην χρειαζόταν να βγουν ποτέ ξανά από το σπίτι τους; Όσο δελεαστικός κι αν ακούγεται ορισμένες φορές ο στίχος του Λουκιανού Κηλαηδόνη «Θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι» αν φτάσεις στο σημείο να το παρακάνεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα αντιμετωπίσεις σοβαρά προβλήματα υγείας και μία καθόλου ευχάριστη αλλαγή στο σώμα και την εμφάνιση σου.

Τι θα σου συμβεί λοιπόν αν δεν βγεις από το σπίτι σου για έναν ολόκληρο χρόνο;

To πρώτο βασικό και επικίνδυνο σύμπτωμα είναι ότι ο οργανισμός σου θα στερέψει σχεδόν τελείως από την πολύτιμη βιταμίνη του ήλιου, την βιταμίνη D. Όπως αναφέρουν τα στατιστικά, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρουσιάζουν απώλεια βιταμίνης D, μίας από της πιο σημαντικές βιταμίνες για τον ανθρώπινο οργανισμό αφού είναι υπεύθυνη για το πόσο δυνατοί είναι οι μυς μας, τα κόκκαλά μας αλλά και πόσο σταθερή είναι η κυκλοφορία του αίματος μας. Πριν πανικοβλήθεις και αρχίσεις να τρέχεις στο φαρμακείο για να αγοράσεις συμπληρώματα πρέπει να ξέρεις το εξής: κάθε μέρα που βγαίνεις από το σπίτι σου λαμβάνεις επαρκή ποσότητα βιταμίνης D από την ακτινοβολία του ηλίου. Ειδικά άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, άτομα με χρόνιες παθήσεις αλλά και οι έφηβοι θα πρέπει να προσπαθήσουν να περνούν αρκετό χρόνο εκτός σπιτιού καθώς κινδυνεύουν περισσότερο από τους άλλους με απώλεια βιταμίνης D.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο με τον Γιώργο Παπαδάκη: Η απίστευτη απαίτηση εις βάρος των συμπολιτών του!

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή που θα επέλθει στο σώμα σου αν αποφασίσεις να ταμπουρωθείς στο σπίτι σου για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι το ότι θα πάρεις πολύ σωματικό βάρος. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσες θερμίδες καταναλώνουμε κάθε φορά που βγαίνουμε στο δρόμο και απλώς περπατάμε προς τη δουλειά μας; Η κίνηση του σώματος μας μόνο και μόνο όταν κάνουμε τις απλές δουλείες της καθημερινότητας είναι συχνά αρκετή για να μας κρατήσει σε φόρμα, σε καλή διάθεση και με επαρκή ποσότητα ενέργειας.

Δες όλα όσα θα αλλάξουν στη ζωή και το σώμα σου αν κάνεις το σπίτι τον καλύτερο φίλο σου στο βίντεο που ακολουθεί.

Δες το βίντεο:

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share