Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

6 σημάδια καμπανάκια που δείχνουν πρόβλημα στην καρδιά!

Ένας στους 4 ανθρώπους πεθαίνουν από καρδιακό...

13 Δεκεμβρίου 2018 13:29
6 σημάδια καμπανάκια που δείχνουν πρόβλημα στην καρδιά!

Ένας στους 4 ανθρώπους πεθαίνουν από καρδιακό – αλλά το να καταλάβεις πότε θα σε χτυπήσει είναι δύσκολο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ασυνήθιστα σημάδια με τα οποία μπορείς πιο εύκολα να το προβλέψεις:

Ρωγμές στον λοβό του αυτιού

Είναι γνωστό και ως σημάδι του Frank και έρευνες δείχνουν πως συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αθηροσκλήρωσης, μίας ασθένειας όπου δημιουργείται πλάκα μέσα στις αρτηρίες.

Λιπώματα

Άλλο ένα εξωτερικό σημάδι προβλημάτων με την καρδιά είναι τα κίτρινα λιπώματα που εμφανίζονται σε αγκώνες, γόνατα, τον πισινό ή τα βλέφαρα. Ενώ είναι αβλαβή, είναι σημάδια μεγαλύτερων προβλημάτων.

Πρησμένα νύχια
Αυτό το φαινόμενο θα μπορούσε να είναι σημάδι πως η καρδιά σας έχει πρόβλημα. Τα νύχια αλλάζουν σχήμα, γίνονται πιο χοντρά και πλατιά, λόγο της υπερβολικής ανάπτυξης ιστών. Η αλλαγή είναι συνήθως ανώδυνη και συμβαίνει και στα δύο χέρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρόδος: Τι δείχνουν τα νέα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο βανάκι; Όλο το ρεπορτάζ! (video)

Το πρόβλημα είναι πως το αίμα δεν μπορεί να φτάσει καλά στα δάχτυλα και αυτό υποδηλώνει πως η καρδιά δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Στεφάνι γύρω από την ίριδα

Ενώ δεν επηρεάζει την όραση, η παρουσία του έχει συνδεθεί με διάφορους κινδύνους όπως την στεφανιαία νόσο.

Σάπια ούλα και χαλαρά δόντια

Η κατάσταση των δοντιών μας δείχνει και την κατάσταση του καρδιαγγειακού μας συστήματος. Το στόμα είναι γεμάτο βακτήρια, καλά και κακά. Τα ‘κακά’ βακτήρια μπορούν να μπουν στο αίμα από το στόμα και να προκαλέσουν φλεγμονές, μέχρι και καρδιακό.

Μπλε χείλια

Άλλο ένα σύμπτωμα είναι το χρώμα των χειλιών. Τα χείλια συνήθως είναι κόκκινα αλλά μπορεί να γίνουν και μπλε σε ανθρώπους με καρδιακά προβλήματα, λόγω της αδυναμίας του σώματος να τροφοδοτήσει οξυγόνο στους ιστούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads spoiler: Διέρρευσαν πλάνα από το σημερινό (13/12) πρώτο ατομικό αγώνισμα!

Φυσικά, αυτό μπορεί να συμβεί και από το ακραίο ψύχος ή το υψηλό υψόμετρο.

Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προκαλούνται και από άλλες ασθένειες, οπότε καλό είναι να μην αγχωθείτε, απλά να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share