Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως ένα αβοκάντο την ημέρα!

Κάνει θαύματα!

10 Δεκεμβρίου 2018 14:31
Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως ένα αβοκάντο την ημέρα!

Αν υπάρχει ένα τρόφιμο που έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, είναι χωρίς αμφιβολία, το αβοκάντο.

Αυτό το νόστιμο και υγιεινό φρούτο έχει επαινεθεί από πολλούς διαιτολόγους ως ένα καταπληκτικό υποκατάστατο των λιπαρών τροφών, και αποδεικνύεται ότι η κατανάλωση αβοκάντο σε τακτική βάση έχει αναρίθμητα οφέλη για την υγεία.

Εν ολίγοις, η διατροφική του αξία είναι αξιοσημείωτη, γεγονός που αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους το αβοκάντο έχει γίνει τόσο δημοφιλές. Επιπλέον, είναι πολύ νόστιμο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη που προσφέρει ένα αβοκάντο την ημέρα στο σώμα σας.

1) Σας βοηθά να αισθάνεστε πιο χορτάτοι και συνεισφέρει στην απώλεια βάρους

Δεν είναι μυστικό ότι τα αβοκάντο έχουν γενικά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά σε σύγκριση με άλλα φρούτα, αλλά αυτά τα υγιή και ακόρεστα λίπη είναι απαραίτητα για το σώμα σας. Τα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε ίνες, οι οποίες κατευνάζουν την πείνα σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Μπέζος: Δεν φαντάζεστε ποια πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός είναι ανιψιά του!

Με άλλα λόγια, αν έχετε μόλις φάει ένα αβοκάντο, πιθανότατα δεν θα πεινάσετε για αρκετή ώρα και δεν θα θελήσετε επίσης να τσιμπολογήσετε. Λιπαρά τρόφιμα για να απαλλαγείτε από το λίπος; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια, αλλά αν είστε προσεκτικοί στην κατανάλωσή τους, είναι σίγουρα δυνατό.

2) Χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αβοκάντο – πλούσια σε ευεργετικά θρεπτικά συστατικά – παρέχουν πολλά οφέλη που έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στόματος, του μαστού και του προστάτη.

Ο λόγος; Αυτά τα νόστιμα πράσινα φρούτα είναι πλούσια σε φυτοχημικά – υγιείς βιοδραστικές ουσίες που απαντώνται κυρίως στα φυτά.

3) Σας βοηθά να φαίνεστε νεότεροι

Ξέρατε ότι τα αβοκάντο είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, πολύτιμες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά;

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτά τα θρεπτικά συστατικά θα δώσουν στο σώμα σας υγιή και όμορφη εμφάνιση. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στο αβοκάντο, είναι οι κύριες ουσίες που καταπολεμούν τη διαδικασία γήρανσης και σας κάνουν να φαίνεστε νεότεροι.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, αυτές οι δύο ουσίες θα δημιουργήσουν επίσης μια φυσική προστασία στο δέρμα σας ενάντια στην ακτινοβολία UV.

4) Χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων

Τα ακόρεστα λίπη θεωρούνται υγιεινά για την καρδιά, ενώ περιέχουν επίσης φυλλικό οξύ και βιταμίνη Ε – και τα δύο έχουν αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Τα ακόρεστα λίπη που περιέχονται στο αβοκάντο βοηθούν στη ρύθμιση της HDL χοληστερόλης και βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Πόσο αβοκάντο μπορείτε να φάτε σε μια μέρα;

Ας υποθέσουμε ότι χρειάζεστε περίπου 2.000 θερμίδες ημερησίως και περίπου 62 γρ. λίπους, το οποίο είναι ένα φυσιολογικό σχήμα διατροφής για έναν ενήλικα.

Η κατανάλωση ενός ολόκληρου αβοκάντο την ημέρα μπορεί να είναι λίγο υπερβολικό, καθώς ένα κανονικό μέγεθος αντιστοιχεί περίπου σε 250 θερμίδες και 22,6 γρ. λίπους.

Για παράδειγμα, αυτό είναι σημαντικά περισσότερο από ένα μήλο, το οποίο έχει μόνο 100 θερμίδες και δεν περιέχει καθόλου λίπος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Πετρούπολη: Ισόβια χωρίς ελαφρυντικά στον παιδοκτόνο!

Αν υποθέσουμε ότι καταναλώνετε αρκετά λιπαρά από άλλα γεύματα, είναι καλύτερο να τρώτε μισό αβοκάντο την ημέρα.

Αν επιμένετε να καταναλώνετε ένα ολόκληρο αβοκάντο, είναι καλύτερο να το τρώτε σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αντικαταστήσετε τα πλούσια σε λιπαρά προϊόντα που δεν περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά (όπως μπέικον ή κρουτόν) με κομμάτια αβοκάντο.

Επιστημονική έρευνα του 2012 δείχνει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αβοκάντο σε καθημερινή βάση ή πολύ τακτικά, είναι σημαντικά πιο υγιείς.

Οι ερευνητές καθιστούν το αβοκάντο ως υπεύθυνο για μια καλύτερη ποιότητα διατροφής και πρόσληψη θρεπτικών ουσιών, καθώς όσοι το ενσωματώνουν στη διατροφή τους, έχουν επίσης χαμηλότερη πρόσληψη προστιθέμενων σακχάρων.

Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν αυτό το νόστιμο φρούτο, έχουν συνολικά χαμηλότερο σωματικό βάρος, δείκτη μάζας σώματος και περιφέρεια μέσης. Και παρά το γεγονός ότι τα αβοκάντο είναι σχετικά υψηλά σε θερμίδες, η αίσθηση κορεσμού που σας προσφέρουν είναι μοναδική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει ο 21χρονος δολοφόνος: «Kαλά να πάθει η κ@ριολ@, εμένα δεν θα μου πει ότι μαζί σου πέρασε καλύτερα»

Με άλλα λόγια, τα αβοκάντο δεν είναι μόνο νόστιμα, είναι πραγματικά ωφέλιμα για σας!

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share