Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καρκίνος στο πέος: Αν έχετε αυτά τα σημάδια τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Τεράστια προσοχή!

11 Οκτωβρίου 2018 14:47
Καρκίνος στο πέος: Αν έχετε αυτά τα σημάδια τρέξτε αμέσως στον γιατρό!

Ο καρκίνος του πέους είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου για τους άνδρες που ζουν στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, είναι όμως αρκετά συχνός στην Ασία, τη Νότια Αμερική και την Αφρική.

Οι αλλαγές στο δέρμα του πέους και η παρουσία ενός εξογκώματος μπορεί να είναι συμπτώματα του καρκίνου του πέους. Μια φυσική εξέταση και μια βιοψία είναι απαραίτητες για τη διάγνωση του καρκίνου!

Τα σημάδια που θα πρέπει να παρατηρήσει ένας άνδρας για την πιθανότητα να έχει καρκίνο του πέους είναι οι αλλαγές στην εμφάνιση του δέρματος, η δημιουργία εκκρίσεων, ένα πρήξιμο ή κάποια εξογκώματα. Το δέρμα μπορεί να αρχίσει να χοντραίνει και να αλλάξει χρώμα. Μπορεί να εμφανιστεί κάποια μάζα ή μια πληγή που μπορεί να είναι επώδυνη αλλά μπορεί και να μην προκαλεί καθόλου πόνο. Ένα κόκκινο εξάνθημα, ένα ασυνήθιστο χρώμα εκκρίσεων ή ένα σπυρί με κρούστα θα μπορούσαν να εμφανιστούν. Η ακροποσθία μπορεί να καλύπτει αυτά τα σημάδια, ενώ τυχόν εκκρίσεις θα έχουν δυσάρεστη οσμή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είχαν να κάνουν έρωτα 7 μήνες και μόλις έκαναν συνέβη... αυτό! (video)

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η άκρη του πέους διογκώνεται. Η διόγκωση των λεμφαδένων στην βουβωνική χώρα μπορεί επίσης να είναι ένα από τα συμπτώματα του καρκίνου του πέους. Οποιοδήποτε από τα συμπτώματα του καρκίνου του πέους μπορεί επίσης να προκληθεί από άλλες συνθήκες, αλλά όπως όλοι οι καρκίνοι στα πρώιμα στάδια είναι ευκολότερο να θεραπευτούν. Αν ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα είναι παρόντα θα πρέπει ένας άνδρας να επισκεφτεί το γιατρό.

Ο γιατρός θα κάνει πρώτα μια οπτική εξέταση και θα ζητήσει το ιατρικό ιστορικό. Τυχόν παρελθόν με μόλυνση από το ιό του έρπητα ή τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του πέους. Εάν ο γιατρός βρει συμπτώματα του καρκίνου του πέους, θα συστήσει μια βιοψία. Αυτή θα αφορά την αφαίρεση κάποιων κυττάρων ή την αφαίρεση ολόκληρου του εξογκώματος που έχει παρατηρηθεί στο πέος. Τα κύτταρα θα σταλούν σε ένα εργαστήριο για να αξιολογηθεί κατά πόσον παρουσιάζουν αλλαγές που είναι ενδεικτικές του καρκίνου του πέους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εφιαλτικές μέρες για 5 ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις από την Άση Μπήλιου!

Υπάρχουν έξι τύποι καρκίνου του πέους:

Το επιδερμοειδές καρκίνωμα, είναι μακράν η πιο συνηθισμένη περίπτωση. Ο καρκίνος αναπτύσσεται συχνότερα στην ακροποσθία ή στη βάλανο στο τέλος του πέους.

Το ακροχορδονώδες καρκίνωμα, μια κατάσταση που προέρχεται από κύτταρα παρόμοια με αυτά που παρουσιάζονται στο επιδερμοειδές καρκίνωμα, μπορεί να μοιάζει με μια κρεατοελιά στο πέος. Αυτό το είδος καρκίνου επηρεάζει μόνο το πέος και όχι άλλες περιοχές του σώματος.

Το αδενοκαρκίνωμα είναι πολύ σπάνια περίπτωση καρκίνου του πέους και αναπτύσσεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες του δέρματος.

Το μελάνωμα είναι επίσης σπάνια περίπτωση και προέρχεται από τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που δίνουν στο δέρμα το μαύρισμα. Αυτός ο τύπος καρκίνου μπορεί να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα.

Ο καρκίνος των βασικών κυττάρων προέρχεται από τα κύτταρα του δέρματος, αναπτύσσεται αργά και δεν τείνει να εξαπλωθεί.

Το σάρκωμα είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση καρκίνου του πέους και προέρχεται από τον συνδετικό ιστό του πέους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share