Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

Ζάχαρη: Είναι τελικά καλύτερη από άλλα γλυκαντικά; - Τι αναφέρουν νέες έρευνες!

Τι είναι προτιμότερο;

21 Σεπτεμβρίου 2018 08:28
Ζάχαρη: Είναι τελικά καλύτερη από άλλα γλυκαντικά; - Τι αναφέρουν νέες έρευνες!

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να γλυκάνουν τον καφέ ή το τσάι τους με κάποιο τεχνητό γλυκαντικό, προκειμένου να γλιτώσουν τις περιττές θερμίδες από τη ζάχαρη.

Κι όμως νέα έρευνα υποστηρίζει ότι έτσι περισσότερο κακό κάνουν στη γραμμή τους παρά καλό!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε το Πανεπιστήμιο του York στο Τορόντο, η ασπαρτάμη μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αύξηση βάρους απ ‘ότι η ζάχαρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στη Γλυφάδα: 17χρονη έδωσε τέλος στην ζωή της πέφτοντας από την ταράτσα!

Η μελέτη αναφέρει ότι η ασπαρτάμη επηρεάζει σημαντικά τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) και την ανοχή του οργανισμού στη γλυκόζη.

Έτσι, όταν κάποιος καταναλώνει ασπαρτάμη, η ανοχή του στην πραγματική ζάχαρη μειώνεται και οι πιθανότητές να οδηγηθεί στην παχυσαρκία αυξάνονται.

Οι ερευνητές τονίζουν βέβαια την ανάγκη επιπλέον έρευνας για να επιβεβαιωθούν τα συμπεράσματα αυτά.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα όμως, μάλλον είναι είναι προτιμότερο να προσθέτεις μια μικρή ποσότητα ζάχαρης στον καφέ σου αντί για κάποιο τεχνητό γλυκαντικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (21/09) από την Άντα Λεούση!

Όσον αφορά τις γλυκές σου δημιουργίες, μπορείς να τις κάνεις πιο νόστιμες και γλυκές χρησιμοποιώντας φυσικά γλυκαντικά, όπως μπανάνες, χουρμάδες, μέλι και σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share