Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ποιες είναι οι επιδράσεις του αλκοόλ στην επιδερμίδα μας;

Διαβάστε παρακάτω όλα όσα προκαλεί και πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

14 Αυγούστου 2018 17:00
Ποιες είναι οι επιδράσεις του αλκοόλ στην επιδερμίδα μας;

Όλοι μας ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών, αφήνουμε τον εαυτό μας ελεύθερο λίγο παραπάνω (και πολύ καλά κάνουμε). Το άγχος της καθημερινότητας, η ρουτίνα και το αυστηρό-για τους περισσότερους-πρόγραμμα, χρειάζονται ένα διάλειμμα για να μπορέσουμε να είμαστε παραγωγικοί τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Αυτό δεν συνεπάγεται μόνο παραπάνω ύπνο, αλλά τις περισσότερες φορές και μια μεγαλύτερη ελευθερία στην κατανάλωση φαγητού και ποτού. Ειδικά για αυτό το τελευταίο, θα έπρεπε να μιλήσουμε περισσότερο γιατί μπορεί το αλκοόλ να χαρίζει μια πρόσκαιρη ευφορία, αφήνει όμως μακροχρόνιες βλάβες στην υγεία της επιδερμίδας μας.

Ποιες είναι οι επιδράσεις του αλκοόλ στην επιδερμίδα μας; Διαβάστε παρακάτω όλα όσα προκαλεί και πως μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

Αφυδάτωση

Η κατανάλωση αλκοόλ οδηγεί στην αφυδάτωση του οργανισμού μας με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να στερείται όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται ώστε να είναι λαμπερή και υγιής. Σκεφτείτε ότι στις γυναίκες, το νερό στον οργανισμό μας είναι από 60% έως 70% με περίπου 3.5 λίτρα νερού να αποβάλλονται καθημερινά μέσω του ιδρώτα από τις διάφορες δραστηριότητές μας. Η επαρκής υγρασία του οργανισμού ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας, βοηθά στη σωστή σωματική υγιεινή και θωρακίζει το μεγαλύτερό μας όργανο, την επιδερμίδα μας. Φανταστείτε λοιπόν με όλες αυτές τις αδιάκοπες λειτουργίες, πόσο αγκομαχά ο οργανισμός μας με την έλλειψή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη: Πέθανε κορυφαίος Έλληνας γιατρός!

Τοξίνες

Το αλκοόλ εμποδίζει την απελευθέρωση των τοξινών από τον οργανισμό μας καθώς έχει ηπατοτοξική δράση, δηλαδή δεν επιτρέπει στο ήπαρ μας να λειτουργεί σωστά εμποδίζοντας την απελευθέρωση των τοξινών στον οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι οι τοξίνες συσσωρεύονται και μαντέψτε ποιο όργανο εμφανίζει τα συμπτώματα πρώτο: η επιδερμίδα μας.

Κοκκινίλες

Έχετε αναρωτηθεί γιατί η κατανάλωση αλκοόλ δημιουργεί κοκκινίλες στην επιδερμίδα; Αυτό συμβαίνει επειδή διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνεται η ροή του αίματος με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ερυθρότητα στο πρόσωπο, κυρίως στα μάγουλα και τη μύτη. Όταν καταναλώνουμε αλκοόλ σε καθημερινή βάση, η ερυθρότητα μονιμοποιείται.

Πώς θα απολαύσετε τη χαλαρότητα του καλοκαιριού και εκείνο το ποτάκι παραπάνω που θέλετε χωρίς η επιδερμίδα σας να σας κάνει να το μετανιώσετε;

Αποφύγετε την καθημερινή κατανάλωση. Αν σκεφτείτε ότι ο μεταβολισμός μας όσο μεγαλώνουμε, μειώνεται, αυτό σημαίνει ότι η αποβολή του αλκοόλ από τον οργανισμό μας θέλει περισσότερες από 24 ώρες. Άρα προσπαθήστε να καταναλώνετε αλκοόλ έως 3 φορές την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ANT1: Κι όμως ο Ηλίας Ψινάκης είχε γράψει το σενάριο γνωστής σειράς του καναλιού!

Ενυδατωθείτε. Ειδικά όταν γνωρίζετε ότι πρόκειται να καταναλώσετε αλκοόλ, φροντίστε να έχετε ενυδατώσει τον οργανισμό σας με αρκετό νερό πριν τη βόλτα σας αλλά και μετά. Το νερό αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση των συμπτωμάτων και θα βοηθήσει στην αποβολή της αλκοόλης και των τοξινών γρηγορότερα.

Επιλέξτε ποτά χωρίς χρωστικές ουσίες δηλαδή διάφανα, καθώς αποβάλλονται γρηγορότερα από τον οργανισμό. Προτιμήστε το τζιν, τη βότκα ή το λευκό κρασί, είναι άλλωστε από τα αλκοολούχα που έχουν τις λιγότερες θερμίδες.

Πηγή: marieclaire.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share