Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πόσα κιλά πρέπει να χάσεις σε μια εβδομάδα για να θεωρείσαι σε «καλό» δρόμο;

Το γνώριζες;

18 Ιουνίου 2018 14:54
Πόσα κιλά πρέπει να χάσεις σε μια εβδομάδα για να θεωρείσαι σε «καλό» δρόμο;

Μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό να θέλεις να ακολουθήσεις μια δίαιτα που υπόσχεται να χάσεις πολλά κιλά, πολύ γρήγορα. Τελικά, όμως, πόσα κιλά πρέπει να χάσεις σε μια εβδομάδα για να είσαι σε καλό “δρόμο”;
Έχουμε διαβάσει ορισμένες δίαιτες που είναι υπερβολικές. Για παράδειγμα να κόβεις όλους τους υδατάνθρακες, να πίνεις μόνο χυμούς για 14 μέρες και να πίνεις χυμό λεμονιού με πιπέρι καγιέν. Όλα αυτά, όμως, είναι υπερβολή και οι διατροφολόγοι σου λένε πόσα κιλά πρέπει να χάσεις σε μια εβδομάδα κι εσύ πρέπει να τους ακούς.

Οι αριθμοί στη ζυγαριά ανεβαίνουν και πέφτουν και φυσικά αν κάνεις μια τέτοια “παρανοϊκή” δίαιτα θα χάσεις κιλά αλλά όχι για πολύ. Το βάρος αυτό δεν θα είναι μόνιμο ενώ δεν είναι υγιεινό και βιώσιμο και πιθανότατα θα τα πάρεις πάλι τα κιλά πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Άνευ προηγουμένου ο καβγάς Τσίλη-Αγόρου! Επενέβη ο Τανιμανίδης (video)

Ο διατροφολόγος Patrik Patel μίλησε στο Popsugar και αποκάλυψε πόσα κιλά πρέπει να χάσεις σε μια εβδομάδα ώστε να μπορείς να διατηρήσεις αυτά τα κιλά και να μην τα ξαναπάρεις!

Όπως ανέφερε ο κ.Patel μπορείς να χάσεις σταδιακά από 227 γραμμάρια μέχρι 907 γραμμάρια σε μια εβδομάδα, ώστε να μπορείς να ελέγξεις την απώλεια βάρους. Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν χρειάζεται να περάσεις άπειρες ώρες την ημέρα στο γυμναστήριο προκειμένου να χάσεις βάρος ή να ακολουθήσεις ένα περίπλοκο πρόγραμμα διατροφής που θα σε κάνει να λιμοκτονήσεις!

Ο οργανισμός σου χρειάζεται το φαγητό, είναι απαραίτητο, είναι τα “καύσιμα” για να μπορεί να λειτουργήσει. Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις;

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως ο αριθμός των θερμίδων που καις πρέπει να είναι μεγαλύτερος απ’τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνεις. Έτσι, θα φτάσεις στο στόχο που θέλεις και το βάρος που θα χάσεις θα είναι υγιές.
Μην ξεχνάς πως η απώλεια βάρους είναι στο χέρι σου αλλά δεν πρέπει να ταλαιπωρείς το σώμα σου!

Πηγή: ipop.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share