Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θέλεις να βρεις γυναίκα; Κόψε το κάπνισμα!

Τι δείχνουν έρευνες...

29 Μαΐου 2018 13:44
Θέλεις να βρεις γυναίκα; Κόψε το κάπνισμα!

Μπορεί για κάποιους άντρες, το κάπνισμα να ήταν, κάποτε «της μόδας» και για κάποιους άλλους να αποτελεί μέχρι σήμερα σύμβολο ανεξαρτησίας και δυναμισμού, σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων γυναικών προτιμάει τους... μη - καπνιστές!

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 1.000 εργένηδες (άντρες-γυναίκες), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 70% των γυναικών απωθείται από τους καπνιστές, ενώ το 56% δήλωσε ότι δεν θα έβγαινε καν ραντεβού μ' έναν καπνιστή.

Οι αριθμοί μειώθηκαν ελαφρώς για τους άνδρες, καθώς το 46% ισχυρίστηκε ότι δεν θα έβγαινε ραντεβού με κάποια που καπνίζει, ενώ το 65% δήλωσε ότι δεν βρίσκει το κάπνισμα ελκυστικό.

Η έρευνα, που διεξήχθη από τη εταιρεία προμήθειας οξυγόνου, Inogen, εξέτασε τις προτιμήσεις για άτομα ηλικίας 18 έως 76 ετών σχετικά τόσο με το κάπνισμα όσο και με το άτμισμα.

Από τους ερωτηθέντες, το 57% ήταν μη καπνιστές, το 24,3% καπνιστές και το 18,7% ήταν ατμιστές.

Όταν οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν γιατί δεν βρίσκουν ελκυστικό έναν καπνιστή, το 90% απάντησε ότι η μυρωδιά του καπνού είναι απωθητική, ενώ το 75% ανέφερε ανησυχίες για την υγεία του, ως παθητικός καπνιστής.

Άλλοι θεώρησαν ότι η κακή αναπνοή όταν φιλάει κάποιος ή τα κίτρινα δόντια, είναι σημαντικοί λόγοι για να τους απωθήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια εναλλακτική λύση στο κάπνισμα, το 55% των γυναικών και το 44% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι βρίσκουν εξίσου απωθητικούς και τους ατμιστές.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share