Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι πρέπει να φας για να καταπολεμήσεις το άγχος

Αυτό είναι το μυστικό...

16 Μαΐου 2018 12:21
Τι πρέπει να φας για να καταπολεμήσεις το άγχος

Με τόσα χρέη, χαμηλούς μισθούς, ανεργία και φόρους δεν είναι και τόσο δύσκολο στην Ελλάδα του 2018 να είναι κανείς αγχωμένος σε καθημερινή βάση. Ευτυχώς η χώρα μας παράγει το καλύτερο “φάρμακο” για το στρες, τα προϊόντα ελιάς. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η έρευνα που διεξήχθη από το Ελληνικό και το Διεθνές Παρατηρητήριο Οξειδωτικού Στρες σε Θεσσαλονίκη και Σαλέρνο Ιταλίας και το Εργαστήριο Επεξεργασίας Τροφίμων και Μηχανικής του Τμήματος Γεωπονίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το οξειδωτικό στρες είναι η αντίδραση του οργανισμού σε εξωγενείς ή/και ενδογενείς στρεσογόνους παράγοντες, όπως το κάπνισμα ή οι προσβολές από ασθένειες, που προκαλεί δυσλειτουργία του οξειδοαναγωγικού συστήματος. Εξαιτίας της δυσλειτουργίας αυτής, τα ενεργά οξειδωτικά είδη καθίστανται εκτός αντιοξειδωτικού ελέγχου, προκαλώντας εξασθένηση της κυτταρικής άμυνας, με πιθανές φυσικές και χημικές αλλαγές σε όλο το σώμα, που τελικά οδηγούν στο οξειδωτικό στρες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της ανισορροπίας μεταξύ των αντιοξειδωτικών που περιέχει η δίαιτα που κάποιος ακολουθεί και η παρουσία των ελεύθερων ριζών που υπάρχουν στο σώμα του κάθε ανθρώπου.

Ευτυχώς, όπως είπαμε, υπάρχει λύση: «Το ελαιόλαδο, οι ελιές και τα φύλλα ελιάς, μπορούν να επηρεάσουν το οξειδοαναγωγικό σύστημα και να προστατεύσουν το σώμα μας από το σύνδρομο του οξειδωτικού στρες και πιθανόν να επιμηκύνουν τη διάρκεια της ζωής μας», αναφέρει η έρευνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - ψηφοφορία: Ποιος παίκτης θέλετε να αποχωρήσει αυτή την εβδομάδα από το Survivor;

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share