Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

9 «Τρομακτικά» σημάδια που δείχνουν ότι είστε υπερβολικά αγχωμένοι και βάζετε σε κίνδυνο την υγεία σας. Μεγάλη προσοχή στο 5!

Μην τα αγνοείτε!

4 Μαΐου 2018 09:20
9 «Τρομακτικά» σημάδια που δείχνουν ότι είστε υπερβολικά αγχωμένοι και βάζετε σε κίνδυνο την υγεία σας. Μεγάλη προσοχή στο 5!

To στρες μπορεί να προκαλέσει πολλές παθήσεις και οι ειδικοί προειδοποιούν για τις σοβαρές επιπτώσεις του στην υγεία.

Μερικές φορές, αν τα συμπτώματα δεν είναι ξεκάθαρα, μπορεί να μην το παρατηρήσετε αμέσως και να προκαλέσει και άλλες παρενέργειες. Επομένως, πρέπει να μάθετε τα σημάδια του ώστε να προσπαθήσετε να το διαχειριστείτε.


Δείτε τα πιο συχνά 9 σημάδια:

1.Πεσμένη λίμπιντο
Το στρες μπορεί να αποδυναμώσει την λίμπιντο σας, αφού μειώνει τα επίπεδα ορμονών για σεξουαλική δραστηριότητα και μπορεί να προκαλέσει κόπωση και ανικανότητα. Επομένως, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την σεξουαλική σας ζωή. Συζητήστε το με τον σύντροφο σας για να βρείτε έναν τρόπο να λύσετε αυτό το ζήτημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Το μυστήριο με το χαμένο φαγητό, ο πανικός στο συμβούλιο και η μεγάλη ανατροπή στην αποχώρηση! (video)

2. Τριχόπτωση
Σύμφωνα με την Carolyn Jacob, ιατρική διευθύντρια και ιδρύτρια του Chicago Cosmetic Surgery and Dermatology, χάνουμε περίπου 100 τρίχες καθημερινά. Ωστόσο, το στρες είναι η κύρια αιτία απώλειας μαλλιών, αφού αλλάζει τις κανονικές λειτουργίες του σώματος.

3-4 μήνες μετά την φάση χαλάρωσης όπου πέφτουν μαλλιά, αρχίζει να αυξάνεται η ποσότητα και οι αλλαγές αυτές συμβαίνουν λόγω του υπερβολικά στρεσαρισμένου σώματος.

3. Αλλαγές στην διάθεση
Το στρες επηρεάζει τις ορμόνες και αυτό φαίνεται μέσα από τις συχνές αλλαγές στην διάθεση, όπως το άγχος, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, οι εθισμοί και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

4. Εμμονικές σκέψεις σχετικά με την δουλειά
Το στρες συχνά μας κάνει να ανησυχούμε για την δουλειά, τις υποχρεώσεις και τα οικονομικά. Ωστόσο, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να σκεφτούμε ήρεμα. Η υπερβολική σκέψη επιδεινώνει το πρόβλημα και προκαλεί σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα. Περάστε χρόνο με φίλους και οικογένεια και χαλαρώστε.


5. Αλλαγές στο βάρος
Το άγχος οδηγεί σε αλλαγές στο βάρος, αφού προκαλεί απώλεια της όρεξης, άρα και απώλεια βάρους ή αλλαγή στον μεταβολισμό και αύξηση βάρους.

6. Προβλήματα με τον ύπνο
Το υπερβολικό στρες συχνά προκαλεί προβλήματα με τον ύπνο, άρα και αίσθηση κούρασης και εξάντλησης. Πρέπει να εντοπίσετε την αιτία του άγχους και να προσπαθήσετε να βρείτε λύση ώστε να χαλαρώσει το σώμα. Δοκιμάστε την γιόγκα, την γυμναστική ή το διαλογισμό, αλλά και το περπάτημα στη φύση, το διάβασμα κλπ.

7. Άγχος και ανησυχία
Το στρες συχνά οδηγεί σε άγχος και ανησυχία, που αν δεν θεραπευτούν, επιδεινώνονται με τον καιρό.

8. Έλλειψη υπομονής
Συχνά νιώθετε ανυπόμονοι, θυμωμένοι και ενοχλημένοι όταν έχετε πολύ στρες. Για να προλάβετε τους καβγάδες με τους αγαπημένους και να αρχίσετε να αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να αντιμετωπίσετε το στρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: MasterChef: Χρήστος και Τιμολέων πήγαν στο Μιλάνο! H δύσκολη δοκιμασία και οι... δουλειές του Κοντιζά! (video)

9. Σωματικός πόνος
Το στρες συχνά προκαλεί κακή λειτουργία του σώματος, οδηγώντας σε πόνους, πονοκεφάλους, αρθρίτιδα, πόνο στο στήθος, έλκη, ταχυκαρδία, ένταση και πόνους στους μύες, διάρροια και προβλήματα στο στομάχι.

Για να βελτιώσετε την γενικότερη υγεία σας και να προλάβετε τα προβλήματα, ξεκινήστε σήμερα και μειώστε τις πηγές άγχους από την ζωή σας. Βρείτε κάτι που αγαπάτε και επικεντρωθείτε στην θετική σκέψη και την ηρεμία.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share