Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πρακτικά tips για να αλλάξεις τον μεταβολισμό σου και να χάσεις εύκολα κιλά!

Πώς θα τον «ξυπνήσεις»;

26 Απριλίου 2018 11:47
Πρακτικά tips για να αλλάξεις τον μεταβολισμό σου και να χάσεις εύκολα κιλά!

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός αναφέρεται στο σύνολο της ενέργειας που χρειάζεται κάθε μέρα ο οργανισμός για να καλύψει τις ζωτικές του λειτουργίες, όπως τη λειτουργία της καρδιάς, τη διατήρηση της θερμοκρασίας τους σώματος, την αναπνοή.

Αυτός επηρεάζεται από την ηλικία, τη θερμοκρασία, τις ορμόνες και το ποσοστό σωματικού λίπους και μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις καθημερινές σας συνήθειες. Τι μπορείτε να κάνετε;

Έλεγξε τις θερμίδες που καίτε μέσα από το επίπεδο της φυσικής σας δραστηριότητας, καθώς όσο πιο δραστήριοι είστε τόσο πιο πολλά καίτε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη τραγωδία με μαθητές: Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με τρένο! 13 παιδιά νεκρά! (photos+video)

Κάντε αερόβια άσκηση, καθώς είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για κάψετε θερμίδες. Στοχεύστε σε 150 λεπτά αερόβιας άσκησης (ποδήλατο, περπάτημα, κολύμπι, αερόβια γυμναστική) την εβδομάδα.

Αυξήστε τη μυική μάζα, κάνοντας ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης, καθώς ο μυικός ιστός καίει περισσότερες θερμίδες από τον λιπώδη ιστό.

Φροντίστε να είστε δραστήριοι και στην καθημερινότητά σας, για παράδειγμα φροντίζοντας τον κήπο, κάνοντας δουλειές στο σπίτι, καθώς και οι απλές κινήσεις μπορεί να κάνουν θαύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Tι είδαμε χτες; Η φαρμακερή ατάκα της Μελίνας για το ντύσιμο της Ροδάνθης, το κρύο καμάκι του Τσεπάνη και η αμήχανη αγκαλιά Τανιμανίδη - Λιανού! (video)

Μην παραλείπετε το πρωινό, καθώς έρευνες δείχνουν ότι ένα καλό πρωινό μπορεί να τον αυξήσει και να συμβάλλει καταλυτικά στην απώλεια βάρους.

Βάλτε το πράσινο τσάι στη ζωή σας, αφού διάφορες έρευνες υποστηρίζουν ότι η τακτική κατανάλωσή του φαίνεται να παίζει κάποιο ρόλο στην απώλεια κιλών και τη διατήρηση του βάρους. Έρευνες έχουν δείξει ότι τον μεταβολισμό μπορεί να ενισχύσουν και ο καφές, αλλά και ορισμένα μπαχαρικά, όμως τα στοιχεία δεν είναι επαρκή.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share