Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι ευθύνεται για την ακμή σου: Το καθημερινό λάθος που δεν συνειδητοποιείς!

Δεν θα πιστεύεις πιο είναι!

19 Απριλίου 2018 11:49
Τι ευθύνεται για την ακμή σου: Το καθημερινό λάθος που δεν συνειδητοποιείς!

Η υπερβολική κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, οι ορμονικές διαταραχές αλλά και ο αγχωτικός τρόπος ζωής είναι από τις πιο γνωστές αιτίες εμφάνισης της ακμής στο πρόσωπο ή το σώμα μας. Κι ενώ η λίστα συνεχίζεται συμπεριλαμβάνοντας πολλούς ακόμη «ενόχους», αυτό που σίγουρα καμία γυναίκα δεν θέλει, είναι να προκαλεί η ίδια, εν αγνοία της, την εμφάνισή ακμής-ερεθισμών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο στο Power Of Love: Τα ψεύτικα ζευγάρια και οι σκηνοθετημένοι διάλογοι από την παραγωγή! Η αλήθεια που δεν γνωρίζει κανείς...

Σύμφωνα, λοιπόν με άρθρο που δημοσίευσε η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες έχει να κάνει με τον τρόπο που σκουπίζουμε τον ιδρώτα από το πρόσωπό μας, μιας και ο συνδυασμός ιδρώτα, βακτηρίων και φυσικών ελαίων που παράγει η επιδερμίδα, μπορεί να φράξει τους πόρους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σπυράκια.

Ποιο είναι το λάθος και πώς αντιμετωπίζεται;

«Για να σκουπίσεις τον ιδρώτα ιδιαίτερα στο πρόσωπό σου, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς μία καθαρή πετσέτα ή ένα πανί κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις και όχι περνώντας το άγαρμπα ή αυστηρά πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου σου. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνες , έχει αποδειχθεί πως η κίνηση αυτή μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα, προκαλώντας κοκκινίλες, σπυράκια ή ξεσπάσματα ακμής στο πρόσωπό σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει το απίστευτο έπαθλο και θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ!

Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη αν έχεις ήδη λιπαρή ή ακνεϊκη επιδερμίδα, πόσο μάλλον αν έχεις περάσει ακμή στο παρελθόν. Ακόμη, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι, δεν πρέπει να ξεχνάς να πλένεις τις κορδέλες, τις πετσέτες ή το καπέλο που φοράς καθημερινά και έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα του προσώπου σου».

Κι ενώ να σταματήσουμε να ιδρώνουμε είναι λίγο δύσκολο, ιδιαίτερα τώρα που η θερμοκρασία «χτυπάει κόκκινο», σίγουρα είναι πιο εύκολο και πρακτικό να βελτιώσουμε τον τρόπο που σκουπίζουμε τον ιδρώτα στο πρόσωπό μας. Εξάλλου, δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Πηγή: ladylike.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share