Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ας μιλήσουμε για κυτταρίτιδα... και πως να την εξαφανίσεις!

Κι όμως υπάρχει τρόπος!

31 Μαρτίου 2018 13:28
Ας μιλήσουμε για κυτταρίτιδα... και πως να την εξαφανίσεις!

Πως να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα!

Είσαι περήφανη και χαρούμενη που κατάφερες να χάσεις αυτά τα 2-3 κιλά που σε ταλαιπωρούσαν, όμως το δέρμα σου απέχει πολύ από το να δείχνει αλαβάστρινο. Δυστυχώς, ο αιώνιος εχθρός κάθε γυναίκας, η κυτταρίτιδα, δεν λέει να εξαφανιστεί τόσο εύκολα.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι μια ενδογενής αλλαγή στη συνοχή του δέρματος με αποτέλεσμα τη γνωστή όψη της «φλούδας πορτοκαλιού» ή αλλιώς «εμφάνιση στρώματος».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος για Βαρδινογιάννη - Αλιμόνου! Την κατηγορεί για εθισμό στην κοκαΐνη και το αλκοόλ! Η κατάθεση του στην δημοσιότητα!

Ως ενδογενής αλλαγή, μπορεί να καταπολεμηθεί με μια, εξίσου εσωτερική, αλλαγή στη διατροφή μας. Η κυτταρίτιδα σχετίζεται με την «παγίδευση» τοξινών, νερού και συσσωρευμένου λίπους κάτω από τον υποδόριο ιστό του δέρματος.

Εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες και λιγότερο στους άντρες, ανεξαρτήτως βάρους και ηλικίας. Η κακή διατροφή έχει άμεση σχέση με την αύξηση του λίπους και κατ’ επέκταση την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η αύξηση του βάρους μπορεί να την κάνει πιο εμφανή, αλλά αυτή μπορεί να εμφανιστεί και σε αδύνατα άτομα.

Κύριες αιτίες εµφάνισης της κυτταρίτιδας

Ορμόνες: οιστρογόνα, ινσουλίνη, ορμόνες θυρεοειδούς και προλακτίνης

Κληρονομικότητα: σχετίζεται μόνο με την προδιάθεση

Μειωμένη κατανάλωση νερού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στην Θεσσαλονίκη: Απήγαγε τα ξαδέλφια του και τους "άδειαζε" τους τραπεζικούς λογαριασμούς! (videos)

Αυξημένο ποσοστό υποδόριου (κάτω από το δέρμα) λίπους

Δυσκοιλιότητα

Αλκοόλ

Κάπνισμα

Καθιστική ζωή

Έλλειψη άσκησης

Φάρμακα που προκαλούν κατακράτηση υγρών

Στενά ρούχα που εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος

«Κακή» διατροφή, πλούσια σε: απλούς υδατάνθρακες και σάκχαρα, π.χ. ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά, τηγανητά, λιπαρό κρέας, παχιά τυριά, πολύ αλάτι, λίγες φυτικές ίνες, μεγάλη κατανάλωση καφεΐνης, αλκοόλ, γλυκών και ροφημάτων με βάση τη σοκολάτα και το παγωτό

Πηγή: youweekly.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share