Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Τοπικό πάχος τέλος: Λύσεις για να αποκτήσεις thigh gap!

Για όσες δεν αντέχουν άλλο να τρίβονται τα μπούτια τους!

24 Μαρτίου 2018 15:04
Τοπικό πάχος τέλος: Λύσεις για να αποκτήσεις thigh gap!

Τα μπούτια, οι μηροί, οι γλουτοί, τα ψωμάκια και το εσωτερικό των μηρών, είναι ίσως τα πιο επίμονα σημεία για να φτιάξεις ένα καλλίγραμμο σώμα. Δες τους πιο αποτελεσματικούς και γρήγορους τρόπους για αδύνατα πόδια και ένα σώμα όπως το θες!

Τα "ψωμάκια" και γενικά τα προβληματικά μπούτια, ειδικά στις μεσογειακές γυναίκες είναι κάτι συνηθισμένο. Μετά από μια εγκυμοσύνη μάλιστα, το πρόβλημα μεγεθύνεται. Και σίγουρα σε όλους τους άνδρες αρέσουν οι καμπύλες, όμως όταν οι παραπάνω πόντοι αρχίσουν και φαίνονται πάρα πολύ, είναι δύσκολο να το καταπολεμήσεις.

Οι περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν στην δίαιτα αλλά δυστυχώς καμία δίαιτα δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις μόνο από τα σημεία που θες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Σπυροπούλου: Το παρασκήνιο αποχώρησης, τα λεφτά που πήρε, το μυστικό ραντεβού με Αντζουν, η κρίση πανικού! Απίστευτες εξελίξεις μόνο εδώ...

Θα αδυνατίσεις από το πρόσωπο, την κοιλιά και το στήθος και έπειτα από τα μπούτια. Αλλά και πάλι, με ένα πιο αδυνατισμένο σώμα, τα μπούτια σου θα φαίνονται πιο έντονα. Ας δούμε λοιπόν τί μπορείς να κάνεις για να αδυνατίσεις στα σημεία που εσύ θέλεις.

Πρώτα κάνε το τεστ για να μάθεις τί είδους τοπικό πάχος έχεις:

Βήμα 1: Κάθισε σε μια καρέκλα με το εσώρουχο και ίσιωσε το πόδι σου.

Βήμα 2: Σφίξε όλους τους μυς του ποδιού καλά και κράτησέ τους έτσι για λίγο.

Βήμα 3: Πιάσε με τον αντίχειρα και τον δείκτη το σημείο που έχεις τοπικό πάχος.

Έτσι, θα δεις αν πρόκειται στ' αλήθεια για πάχος ή απλά έχεις μεγάλους μυς. Αν είναι πάχος, θα πιάσεις ένα μεγάλο κομμάτι δέρματος που δεν έχει σφίξει.

Αν πιάσεις μικρό κομμάτι, τότε το τοπικό σου, δεν οφείλεται σε λίπος αλλά μυς. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως φαίνεται και περισσότερη κυτταρίτιδα.

Ανάλογα λοιπόν το είδος του τοπικού σου, δες παρακάτω την αντιμετώπιση:

Πόδια με τοπικό λίπος:

Τί να αποφύγεις:
Τρέξιμο, αερόμπικ και γενικά έντονη άσκηση. Αυτό, γιατί ενώ είναι θαυμάσιες μορφές άσκησης, δεν θα έχουν άμεσα τοπικά αποτελέσματα και θα σου πάρει περισσότερο χρόνο να φτιάξεις ωραία πόδια.

Τί να κάνεις:
Προτίμησε βάρη, στεπ και οτιδήποτε ασκεί τοπικά τους μυς ώστε να γραμμωθούν, να τονωθούν και να αποτινάξουν το λίπος γύρω τους.

Τα καλά νέα:
Είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί, όταν το τοπικό σου είναι λίπος και όχι μυς. Άρα δεν θα σε παιδέψει πολύ αλλά ενδέχεται να σου αφήσει άτονο δέρμα ή και χαλαρό. Δες παρακάτω τι να κάνεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή: Ανακαλείται μοντέλο αυτοκινήτου που έχουν χιλιάδες Έλληνες! Και αυτός είναι ο λόγος

Η συντήρηση
Όταν χάσεις το τοπικό πάχος, μπορείς να το συντηρήσεις αλλά και να σφίξεις αρκετά το δέρμα σου με περπάτημα, τρέξιμο ή ακόμη και αερόμπικ.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να βρίσκεσαι πάντα σε κάποιο πρόγραμμα άσκησης, έστω 20 λεπτά 2 φορές την εβδομάδα, για να έχεις πάντα καλλίγραμμα και σφιχτά μπούτια.

Πόδια με τοπικό από μυς:

Τί να αποφύγεις:
Ασκήσεις με βάρη, step και γενικά οποιαδήποτε άσκηση αυξάνει όγκο στους μυς. Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο φουσκωμένοι μυς που δεν μπορείς μετά να χάσεις με τίποτα.


Τί να κάνεις:
Τρέξιμο, αερόμπικ και γενικά αερόβια άσκηση ή αν προτιμάς χαλαρή, δοκίμασε γιόγκα και ασκήσεις εδάφους. Αυτό που θέλεις είναι γενικά ένα καλλίγραμμο πόδι με τόνωση των μυών αλλά όχι αύξηση σε όγκο.

Ειδικά το τρέξιμο, πραγματικά θα σου μεταμορφώσει τα πόδια σε ελάχιστο χρόνο! 2 φορές την εβδομάδα αρκούν!


Τα καλά νέα:
Αυτού του είδους το τοπικό, αφού βελτιωθεί ή φύγει, δεν κάνει σχεδόν ποτέ χαλάρωση. Άρα, μπορεί να παιδευτείς λίγο αλλά δεν θα χρειαστείς καθόλου ασκήσεις σύσφιξης μετά.

Η συντήρηση
Πρέπει να συντηρείς το βάρος σου και το αποτέλεσμα, με τουλάχιστον 1 μήνα τον χρόνο γυμναστικής για να μην επιστρέψει.


Γενική Συμβουλή:

Ο κανόνας του τοπικού στα μπούτια είναι πως αν χάσεις βάρος το χάνεις από εκεί τελευταίο και αν πάρεις βάρος το παίρνεις πρώτο.

Άρα, μην επαναπαυτείς με το ωραίο αποτέλεσμα των ποδιών σου σε καμία περίπτωση και έλεγχε το βάρος σου διαρκώς, γιατί αν πάρεις έστω και ένα κιλό, λόγω σωματότυπου, ένα από τα πρώτα σημεία που θα γεμίσει και πάλι, είναι τα μπούτια σου.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι το απαραίτητο όπλο σου και στην προσπάθεια αλλά και στην συντήρηση του αποτελέσματος!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share