Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

4 μικρές αλλαγές στη διατροφή σου για να κόψεις εύκολα θερμίδες!

23 Φεβρουαρίου 2018 10:02
4 μικρές αλλαγές στη διατροφή σου για να κόψεις εύκολα θερμίδες!

Η σωστή διατροφή μπορεί να καταλήξει μπελάς για όσους ανθρώπους θέλουν μεν να χάσουν κιλά, αλλά δεν γνωρίζουν τα μυστικά της.

Μια ισορροπημένη διατροφή βοηθά τόσο στην σωματική υγεία, όσο και στην ευεξία. Κι ενώ πολλοί προσπαθούν να διαμορφώσουν το διατροφικό τους πλάνο ώστε αυτό να περιέχει λιγότερες θερμίδες, πέφτουν συχνά στην παγίδα τους και απομακρύνουν από το τραπέζι συγκεκριμένες τροφές, καθώς αυτές θεωρούνται απαγορευμένες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Power Of Love: Κι όμως, η Στέλλα Μιζεράκη συμμετείχε σε επιτυχημένη σειρά του Ant1! Εσείς την θυμάστε;

Ωστόσο, πολλές από τις τροφές με κακή φήμη, είναι πολύτιμες χάρη στα θρεπτικά τους συστατικά και τις ιδιότητες τους, που συμβάλλουν στη μείωση των κιλών.

Ενεργοποίησε το μεταβολισμό σου με αυτές:

Ξηροί καρποί
Μιλάμε φυσικά για τους ανάλατους, που σύμφωνα με έρευνες ανήκουν στην κατηγορία των τροφών που κάνουν θαύματα. Η συχνή κατανάλωση τους μέσα στην εβδομάδα ( και πάντα σε μικρές ποσότητες) βοηθά στον έλεγχο και τη μείωση του βάρους σταδιακά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη: Το μαύρο τζιπ που ακολουθούσε η 44χρονη - Ποιοι την οδήγησαν τελικά στον θάνατο;

Ελαιόλαδο
Αποτελεί βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής αλλά αν το προσθέσεις με μέτρο στο μενού σου θα γλιτώσεις περίπου 120 θερμίδες ανά κουταλιά.

Φρέσκα φρούτα
Αντικατέστησε τα αποξηραμένα φρούτα – που συνήθως έχουν μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης – με φρέσκα. Επίσης, προτίμησε να τα τρως παρά να τα πίνεις στη μορφή χυμού, ώστε να προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες και να μη χάνεις τις ουσίες τους, όπως οι φυτικές ίνες.

Μανιτάρια
Ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας με πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικές ουσίες. Αποτελούνται από 95% νερό για αυτό και υστερούν σε θερμίδες, λίπος και υδατάνθρακες.

Πηγή: bovary.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share