Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θες να μείνεις έγκυος; Δες εδώ τη διατροφή της γονιμότητας!

22 Φεβρουαρίου 2018 16:05
Θες να μείνεις έγκυος; Δες εδώ τη διατροφή της γονιμότητας!

Προκειμένου να προετοιμαστεί για μία εγκυμοσύνη και να ενισχύσει τη γονιμότητά της, η γυναίκα θα πρέπει να διατηρεί ένα υγιές βάρος και να επιλέγει τροφές που θα δημιουργήσουν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό «σπιτικό» για τους 9 μήνες του μωρού της.

Οι γυναίκες που ακολούθησαν αυτή τη διατροφή γονιμότητας επέλεξαν:
• Λιγότερα τρανς λιπαρά και περισσότερα μονοακόρεστα λιπαρά (από τροφές όπως το αβοκάντο και το ελαιόλαδο)
• Λιγότερες ζωικής προέλευσης πρωτεΐνες και περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες
• Τροφές με περισσότερες φυτικές ίνες, χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πλούσιες σε υδατάνθρακες (συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών ολικής αλέσεως)
• Περισσότερες φυτικές πηγές σιδήρου και λιγότερες πηγές κρέατος
• Πολυβιταμίνες
• Υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα αντί για γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
Σε γενικές γραμμές, η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, υγιών μονοακόρεστων λιπαρών, δημητριακών ολικής αλέσεως και τροφών πλούσιων σε ασβέστιο-όπως τα γαλακτοκομικά- θα σε βοηθήσει να ικανοποιήσεις τις ανάγκες του οργανισμού σου σε θρεπτικά στοιχεία και να αποκτήσεις ένα υγιές βάρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - αποκάλυψη: Ο ρόλος του Μισθοφόρου και ο δεύτερος παίκτη από το Survivor 1 που μπαίνει! Θα δούμε τον Ντάνο;

Μην ξεχνάς το φολικό οξύ
Αν και δεν θα σε κάνει πιο γόνιμη, είναι σημαντικό οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί να αποκτούν 400 μικρογραμμάρια την ημέρα φολικό οξύ από συμπληρώματα(πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σου) ή τροφές, όπως τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα εμπλουτισμένα δημητριακά.

Το φολικό οξύ χρειάζεται προκειμένου να αποτρέψει ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα, ο οποίος αναπτύσσεται στον εγκέφαλο και την σπονδυλική στήλη τρεις με τέσσερις εβδομάδες μετά τη σύλληψη, προτού οι περισσότερες γυναίκες ακόμα αντιληφθούν ότι είναι έγκυες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share