Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βήματα για τέλειο skincare πριν τον ύπνο!

22 Φεβρουαρίου 2018 15:39
Βήματα για τέλειο skincare πριν τον ύπνο!

Λένε πως κατά τη διάρκεια του ύπνου πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες λειτουργίες για την ανάπλαση αλλά και την καλή υγεία του δέρματος μας. Ωστόσο η skincare ρουτίνα μας πριν τον ύπνο ίσως είναι και η πιο σημαντική της ημέρας, ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο «έδαφος» για τη διάρκεια της νύχτας.

Ας δούμε τις 5 βήματα που οφείλουμε να εντάξουμε στο βραδινό μας skincare ώστε να αποκτήσουμε ένα υγιές δέρμα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - αποκάλυψη: Ο ρόλος του Μισθοφόρου και ο δεύτερος παίκτη από το Survivor 1 που μπαίνει! Θα δούμε τον Ντάνο;

Double καθαρισμός
Σίγουρα σου έχει τύχει να κάνεις το βραδινό σου ντεμακιγιάζ και να ξυπνήσεις το πρωί με υπολείμματα στο πρόσωπό σου. Αυτό προκύπτει από το λανθασμένο ή ημιτελή καθαρισμό της επιδερμίδας. Καλό είναι να προτιμήσεις το διπλό καθαρισμό που περιλαμβάνει την απομάκρυνση του μακιγιάζ με ένα cleanser και τον «δεύτερο» καθαρισμό με ένα νεράκι micellar. Με αυτό τον τρόπο θα διώξεις κάθε κατάλοιπο από την επιδερμίδα σου και θα ξυπνήσεις με δέρμα καθαρό. Επίσης φρόντισε τον καθαρισμό του προσώπου με micellar ακόμα κι αν δεν έχεις βάλει make up. Έτσι θα απομακρύνεις όλους τους ρύπους που έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου.

Θεραπεία με ατμό
Ένα ακόμη σημαντικό βήμα αποτελεί η «έκθεση» του δέρματος στον ατμό. Με αυτό τον τρόπο ανοίγουν πιο εύκολα οι πόροι της επιδερμίδας και πραγματοποιείται πιο σωστός καθαρισμός. Προθέρμανε ένα σκεύος με νερό και μείνε στον ατμό για λίγα λεπτά.

Σωστή απολέπιση
Ο καλύτερος σύμμαχος της καθαρής επιδερμίδας είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και επιτυγχάνεται με την καλή απολέπιση. Φρόντισε να χρησιμοποιείς ένα προϊόν που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Μην επιλέγεις πολύ σκληρές υφές και υλικά γιατί υπάρχει πιθανότητα να τραυματίσουν το δέρμα και να επιφέρουν αντίθετα αποτελέσματα.

Καλή ενυδάτωση
Η ενυδάτωση του δέρματος είναι το α και το ω μιας σωστής skincare περιποίησης. Επίλεξε μια καλή ενυδατική αλλά και μια κρέμα νυκτός. Επίσης φρόντισε την περιποίηση των ματιών σου με μια κρέμα ματιών πλούσιας υφής. Ταυτόχρονα μην παραλείπεις τις μάσκες που ενυδατώνουν το δέρμα και το κάνουν να λάμπει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις: Δεκτό το αίτημα της Ειρήνης Μελισσαροπούλου στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ! (video)

Κοιμήσου ανάσκελα
Το τελευταίο βήμα αφορά τον ύπνο αυτό καθαυτό. Καλό είναι να κοιμάσαι ανάσκελα ώστε να αποφεύγεις την άμεση επαφή του προσώπου με το μαξιλάρι. Με αυτό τον τρόπο το δέρμα διατηρείται ανέπαφο από όλα τα μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν στη μαξιλαροθήκη και στο σεντόνι σου.

Πηγή:Savoirville

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share