Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παίρνεις αντισυλληπτικά; Αν έχεις αυτά τα συμπτώματα πρέπει να στα σταματήσεις αμέσως!

21 Φεβρουαρίου 2018 08:54
Παίρνεις αντισυλληπτικά; Αν έχεις αυτά τα συμπτώματα πρέπει να στα σταματήσεις αμέσως!

Στις 20 Δεκεμβρίου ξεκίνησα αντισυλληπτικά αλλά επειδή αντιμετώπισα ταχυκαρδίες, τα σταμάτησα απότομα μετά από 5 χάπια. Τις τελευταίες μέρες νιώθω ότι θα μου έρθει περίοδος αλλά τίποτα. Εν τω μεταξύ σήμερα έχω έντονη ζαλάδα, τρέμουλο κι ενοχλήσεις στο στομάχι. Είναι συμπτώματα ότι όπου να ναι θα αδιαθετήσω;"

Στο ερώτημά σας απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει η δικογραφία για την... αυτοκτονία της Ειρήνης! Ποια η μεγάλη ανατροπή σχετικά με την ερωτική της σχέση με τον γιατρό και την σύζυγό του;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πολλά εξαρτώνται από το λόγο που ξεκινήσατε τα χάπια. Αν είναι μόνο για θέμα αντισύλληψης, τότε καλό θα ήταν να μιλήσετε και με έναν καρδιολόγο, γιατί μπορεί να είναι τυχαία η εμφάνιση ταχυκαρδίας και να μην οφείλεται στο χάπι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - ψηφοφορία: Ποιος παίκτης θέλεις να παραμείνει στο Survivor 2;

Αν έχετε ξεκινήσει το χάπι για να ρυθμιστεί ο κύκλος σας, τότε μια ανωμαλία του κύκλου είναι πιθανά αναμενόμενη, λόγω των λίγων χαπιών που πήρατε.

Επίσης, στα πλαίσια της διερεύνησης, καλό είναι να σας δει κάποιος γυναικολόγος, μήπως η διαταραχή που έχετε οφείλεται σε κάποιο άλλο αίτιο, όπως πχ μια κύστη στην ωοθήκη. Τα συμπτώματα όμως που περιγράφετε δεν είναι χαρακτηριστικά μιας επερχόμενης περιόδου.

Πηγή : Boro.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share