Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτές οι συνήθειες που δεν ήξερες ότι σου προκαλούν πονοκέφαλο!

11 Φεβρουαρίου 2018 17:38
Αυτές οι συνήθειες που δεν ήξερες ότι σου προκαλούν πονοκέφαλο!

Αν πάει να ''σπάσει'' το κεφάλι σου από την ημικρανία πρέπει να δράσεις.

Όταν ξυπνάς και νιώθεις το κεφάλι σου έτοιμο να σπάσει από τον πόνο, μην τρελαίνεσαι. Είναι πολλά πράγματα που κάνεις στην καθημερινότητά σου και μπορεί να σου προκαλούν ημικρανίες. Αν δεν ήπιες λίγο κρασί παραπάνω το προηγούμενο βράδυ, ούτε βρίσκεσαι στις δύσκολες μέρες του μήνα, υπάρχουν μερικές ακόμα αιτίες γι' αυτό τον πονοκέφαλο που σε ταλαιπωρεί. Ακολουθούν μερικές που μπορεί να μην είχες καν φανταστεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη-βόμβα για την Πάολα: Η μητέρα της, Ίρινα, μιλάει για τη διάσημη κόρη της και τα μεγάλα μυστικά της!

Τρως πολύ (θειώδες) αλάτι
Διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και πυροδοτεί πονοκεφάλους. Για να βρεις ποια φαγητά σε πειράζουν, κράτα ένα ημερολόγιο με αυτά που τρως για λίγες μέρες και σημείωσε πότε νιώθεις τις μεγαλύτερες ενοχλήσεις.

Δεν πίνεις αρκετό νερό
Η αφυδάτωση είναι μία από τις βασικές αιτίες. Να έχεις πάντα δίπλα σου ένα μπουκάλι νερό, στο γραφείο, στο σπίτι, στην τσάντα σου.

Ζορίζεις τα μάτια σου
Όταν δεν βλέπεις καλά, κλείνεις τα μάτια σου και πιέζεσαι για να καταφέρεις να δεις. Αν το κάνεις συχνά, τότε καλύτερα να πας σ' έναν γιατρό. Ο στραβισμός δημιουργεί ένταση γύρω από τα μάτια και το μέτωπο, γεγονός που φυσικά και μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους. Βάλε γυαλάκια, θα βλέπεις και καθαρά.

Περνάς πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή
Το να κοιτάζεις μια φωτεινή οθόνη όλη μέρα, δημιουργεί τρομερή πίεση στα μάτια και στη συνέχεια στο κεφάλι σου. Κάνε ένα διάλειμμα κάθε μία ώρα ώστε να ξεκουράζεσαι και πάρε μια προστασία οθόνης για να μειώσεις την αντανάκλαση.

Αγχώνεσαι
Από μόνο του το άγχος δεν προκαλεί πονοκεφάλους. Οι αντιδράσεις σου όμως στο στρες (έλλειψη ύπνου, λάθος διατροφή), είναι πιθανές αιτίες ημικρανίας. Χαλάρωσε λοιπόν και ρίχτο στη γυμναστική. Ή σε ό,τι σε βοηθά να ξεδίνεις.

Παίζεις με τις ορμόνες σου
Το να αλλάζεις τις ημερομηνίες που παίρνεις τα αντισυλληπτικά σου χάπια, μπορεί να ρίξει τα επίπεδα των οιστρογόνων σου και να σου προκαλέσει πονοκεφάλους. Αν το πρόβλημα επιμένει, καλύτερα να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου.

Πιάνεις πολύ σφιχτά τα μαλλιά σου
Οι ψηλές αλογοουρές και οι γαλλικές κοτσίδες που είναι πιο σφιχτές απ' όσο πρέπει, είναι πολύ πιθανό να σου προκαλούν ημικρανίες, γιατί ουσιαστικά τραβούν το κρανίο σου και δημιουργούν πίεση στην περιοχή. Δοκίμασε να χαλαρώσεις λίγο το χτένισμά σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη στην showbiz: Βρέθηκε νεκρός στα 48 του ο...

Πας κόντρα στις αισθήσεις σου
Μ' αυτό εννοούμε ότι παραβλέπεις τις όποιες αλλεργίες μπορεί να έχεις και εκθέτεις τον εαυτό σου σε μυρωδιές που μπορεί να σου δημιουργούν πονοκεφάλους. Στου συνήθεις υπόπτους είναι η βενζίνη, ο καπνός, αλλά και οι κολόνιες. Για να νιώσεις καλύτερα, φρόντισε να έχεις στην τσάντα σου αιθέριο έλαιο λεβάντας ή μέντας - και τα δύο έχουν θεραπευτικές ιδιότητες που σε χαλαρώνουν και σε ανακουφίζουν αμέσως.

Πηγή:Lady Like

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share