Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι είσαι αλλεργική στο σπέρμα! Προσοχή!

19 Ιανουαρίου 2018 21:40
Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι είσαι αλλεργική στο σπέρμα! Προσοχή!

Αν το σεξ, εκτός από ευχάριστα, σε κάνει να νιώθεις επώδυνα περίεργα, τσέκαρε αυτά τα σημάδια.

Αυτό μας έλειπε τώρα», θα σκεφτείς αλλά, αν και σπάνια (έχει υπολογιστεί ότι επηρεάζει είκοσι με σαράντα χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως), η υπερευαισθησία στο πλάσμα του σπέρματος -κοινώς η αλλεργία στο σπέρμα-, είναι υπαρκτή.
Συνήθως, όπως αναφέρει η Sherry A. Ross, γυναικολόγος και συγγραφέας του βιβλίου She-ology, γίνεται αντιληπτή αμέσως μετά την εκσπερμάτιση του συντρόφου σου όταν έρχεσαι σε επαφή με σπέρμα και μπορεί να γίνει αντιληπτή ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Γιώργος Αγγελόπουλος: Οι πρώτες εικόνες από τα γυρίσματα για το "Τατουάζ" και η ημίγυμνη φωτογραφία που άναψε φωτιές!

Σε κάθε περίπτωση, αν παρατηρείς συχνά να αισθάνεσαι κάποιο από παρακάτω συμπτώματα μετά το σεξ, ήρθε η ώρα να μιλήσεις στο γιατρό σου ή να κλείσεις ραντεβού με έναν αλλεργιολόγο.

1. Έχεις έντονη φαγούρα (και κάψιμο)
Αν και το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς είναι ότι πιθανώς να πρόκειται για κάποια μυκητίαση ή κολπίτιδα, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις. Αν όμως ο κνησμός εμφανίζεται πάντα μετά το σεξ, συνοδεύεται από την αίσθηση καψίματος, αλλά όχι από αυτά τα περίεργα πηχτά λευκά υγρά που εκκρίνει ο κόλπος σε περιπτώσεις κολπίτιδας, ίσως να είναι σημάδι δυσανεξίας του οργανισμού σου στο σπέρμα.

2. Εμφανίζεις εξανθήματα και σε άλλα σημεία του σώματός σου
Μια δερματική αλλεργία δεν είναι απαραίτητο ότι θα εκδηλωθεί αποκλειστικά στο σημείο που ήρθε σε επαφή με την αλλεργιογόνο ουσία. Όπως υποστηρίζει και η Dr. Ross μπορεί να δημιουργήσει εξανθήματα και πρήξιμο, παρόμοια με αυτά που θα έβλεπες ως αντίδραση σε οποιαδήποτε άλλη αλλεργία σε διάφορα σημεία του σώματος όπως την κοιλιά, τα χέρια κ.α.

3. Αντιμετωπίζεις δυσκολία στην αναπνοή
Αν για κάποιο λόγο η αναπνοή σου έχει γίνει πιο γρήγορη και κοφτή και δεν είναι επειδή είσαι ερεθισμένη, κάτι πηγαίνει λάθος. Δυνητικά, όπως αναφέρει η Dr. Ross, καμία αλλεργία σε σπέρμα δεν είναι απειλητική για τη ζωή, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις, η δυσφορία μπορεί να γίνει πιο έντονη αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.

4. Το στοματικό σεξ είναι και αυτό άβολο
Και όταν λέμε «άβολο» εννοούμε σε σημείο να επηρεάζει την υγεία σου. «Αν μετά την πράξη παρατηρήσεις ή νιώσεις πόνο, οίδημα, ερυθρότητα ή και φουσκάλες στο στόμα σου, ίσως να είναι ένα είδος συναγερμού για αλλεργία στο σπέρμα», αναφέρει η Dr. Ross αφού το σώμα ερχόμενο σε επαφή με τις πρωτεΐνες του σπέρματος, είτε αυτό συμβαίνει κολπικά, είτε μέσα στην στοματική κοιλότητα, θα αντιδράσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Το αρετουσάριστο κορμί της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου που θα απολαμβάνετε τις επόμενες μέρες στο Survivor! Χωρίς ίχνος επεξεργασίας...(Photos)

Και κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό:

Δεν είναι απαραίτητο να έχεις αλλεργία στο σπέρμα γενικά, αλλά στο σπέρμα ενός συγκεκριμένου άντρα. Πώς θα το καταλάβεις; Αν πριν από τον τρέχοντα σύντροφό σου δεν είχες ξαναπαρουσιάσει κάτι από τα παραπάνω. Μπορεί ο οργανισμός σου να αντιδρά σε μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη στο σπέρμα ενός νέου συντρόφου.

Πηγή:Lady Like

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share