Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τόσες φορές χρειάζεται να γυμνάζεσαι μέσα στην εβδομάδα αν θες να χάσεις βάρος!

19 Δεκεμβρίου 2017 17:02
Τόσες φορές χρειάζεται να γυμνάζεσαι μέσα στην εβδομάδα αν θες να χάσεις βάρος!

Η σωστή διατροφή είναι η βασική προϋπόθεση για το αδυνάτισμα. Αλλά στις πόσες ώρες καίγεται το λίπος;

Ο κανόνας είναι ένας, γνωστός, χρόνια τώρα. Αν ο στόχος σου είναι η απώλεια βάρους, οι θερμίδες που καταναλώνεις πρέπει να είναι λιγότερες από αυτές που "καις". Και πώς ακριβώς γίνεται αυτό;
Δεν είναι μία εύκολη απάντηση, αφού η απώλεια λίπους/βάρους εξαρτάται από έναν σωρό παράγοντες, όπως είναι το φύλο, η ηλικία, το βάρος, το υψος και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μεταβολισμός σου. Δεν χάνουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Γι' αυτό ακριβώς η συνθήκη υπαγορεύει σωστή διατροφή και άσκηση: οι 2 παράγοντες που πυροδοτούν τον μεταβολισμό και άρα χάνεις πιο εύκολα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - βόμβα: Ήθελε να δολοφονήσει τον Κώστα Σημίτη ο Αστυνομικός από τους Αγίους Αναργύρους! (video)

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (περίεργο ε;) ένας ενήλικας που θέλει να χάσει βάρος και να το διατηρήσει στα ιδανικά επίπεδα (σύμφωνα με τον δείκτη μάζας σώματος), πρέπει να γυμνάζεται από 60-90 λεπτά, 3-5 ημέρες τις εβδομάδας, εστιάζοντας στην αερόβια άσκηση. Το σώμα μας χρειάζεται ξεκούραση για να λειτουργήσει και να αποδώσει σωστά, γι' αυτό και η καθημερινή προπόνηση δεν φέρνει τα αποτελέσματα που νομίζεις. Όλα θέλουν μέτρο. Η υπερβολή θα δουλέψει αλλά μόνο για λίγο. Ο στόχος είναι να καταφέρεις να κάνεις τη γυμναστική αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Βαρύ πένθος!

Δεδομένου λοιπόν ότι ένα κιλό λίπους δίνει περίπου 7.500 θερμίδες, αν καθημερινά μειώσεις κατά 500 τις θερμίδες μέσω της διατροφής και της αύξησης της σωματικής δραστηριότητας, τότε στο τέλος της εβδομάδας (αν ο μεταβολισμός σου κινείται σε φυσιολογικά επίπεδα) μπορεί να χάσεις μέχρι και μίσο κιλό λίπους.

Πηγή:Lady Like

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share