Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι πρέπει να κάνεις για να μην κολλήσεις γρίπη; 7 σωτήριες συμβουλές !

13 Δεκεμβρίου 2017 15:56
Τι πρέπει να κάνεις για να μην κολλήσεις γρίπη; 7 σωτήριες συμβουλές !

Τα Χριστούγεννα είναι σε απόσταση αναπνοής κι εσύ το μόνο που θέλεις είναι να μην αρρωστήσεις αυτή την περίοδο;

Επειδή όμως το κρύωμα δεν μπορείς να το προγραμματίσεις, ούτε και την ατυχία σου, η μόνη λύση είναι να πάρεις τα απαραίτητα μέτρα πριν και κατά την διάρκεια αυτού.

Οι παρακάτω 7 συμβουλές θα σε βοηθήσουν να το αντιμετωπίσεις πιο γρήγορα και να το προλάβεις όσο είναι ακόμη στην αρχή... έτσι ώστε να μην φτάσει η μέρα των Χριστουγέννων και σε βρει στο κρεβάτι με το πακέτο χαρτομάντιλα αγκαλιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H ευρωπαϊκή πόλη με τον πιο... πρόστυχο χριστουγεννιάτικο στολισμό! (photos)

  • Πες ναι στο σκόρδο

Το σκόρδο μπορεί να μην βοηθάει στην ευοσμία του στόματος, αλλά σίγουρα προστατεύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

«Είναι γνωστό πως το σκόρδο ενισχύει την παραγωγή αντισωμάτων στον οργανισμών», αναφέρει η διαιτολόγος Κασάνδρα Μπαρνς.

  • Μην ξεχνάς την γυμναστική

Δεν χρειάζεται να τρέχεις με τις ώρες για να μην αρρωστήσεις... απλά να γυμνάζεσαι έτσι ώστε να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

«Η άσκηση μειώνει την επίδραση στον οργανισμό των ορμονών του στρες που μας κάνουν πιο ευάλωτους στο κρυολόγημα.

Έτσι με την άσκηση, το στρες χάνεται το ίδιο και οι ορμόνες που ατονούν τον οργανισμό μας», ανέφερε η διατροφολόγος Μάριλιν Γκλενβίλ.

  • Μείωσε το ποτό (όσο δύσκολο κι αν είναι αυτές τις μέρες)

Μπορεί να έρχεται γιορτές, αλλά το αλκόολ είναι ακόμη ένας παράγοντας ο οποίος δεν μας βοηθά στο να ξεπεράσουμε μία γρίπη.

«Όπως η υπερβολική ζάχαρη, έτσι και το αλκόλλ επιβραδύναι τον ανοσοποιητικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να κρατάει περισσότερο το κρύωμα που έχουμε», αναφέρει η Κασάνδρα.

  • Διαχειρίσου το άγχος σας

Όταν είσαι στρεσαρισμένος είναι πολύ δύσκολο για τον οργανισμό σας να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε λοίμωξη, καθώς το άγχος καταστέλλει το ανοσοποιητικό.

«Προσπάθησε να βρεις λίγο χρόνο για να χαλαρώσεις, μην ξεχνάς την γυμναστική, ενώ αν η μέρα σου είναι υπερβολικά φορτωμένη, δοκίμασε ακόμη και τον διαλογισμό. «Γενικά αυτές τις μέρες άφησε στην άκρη ότι δεν σε κάνει χαρούμενο και δεν σου φαίνεται διασκεδαστικό», ανέφερε η διατροφολόγος.

  • Κοιμήσου καλά

Το πρώτο που θα ακούσεις από την γιαγιά σου αν αρρωστήσεις είναι πως πρέπει να ξεκουραστείς.

Κι όμως ισχύει. Ειδικά ο υπνος είναι σημαντικός για να την υγεία μας, καθώς κατά την διάρκεια αυτού, ο οργανισμός μας γεμίζει τις μπαταρίες του και «επισκευάζει» τα κύτταρά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός: Ανακαλούνται κορυφαία αυτοκίνητα στην Ελλάδα! Αν τα έχετε πρέπει να τα... πετάξετε!

  • Υγιεινή διατροφή όχι μόνο για να την απώλεια κιλών, αλλά και στο κρυολόγημα

Μία υγιεινή διατροφή δεν γίνεται μόνο όταν κάποιος θέλει να χάσει κιλά.

Έχοντας μία ισορροπημένη διατροφή, ο οργανισμός μας «προετοιμάζεται» καλύτερα για να αντιμετωπίσει μία ασθένεια.

«Οι θρεπτικές τροφές χρειάζονται για κάθε μέρος του ανοσοποιητικού σας συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης, της επισκευής και της άμυνας του οργανισμού μας από μία ενδεχόμενη λοίμωξη».

Άλλωστε, καμία μεμονωμένη τροφή δεν μπορεί να προσφέρει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου, ενώ κάθε είδους διατροφική ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε πιο συχνές και παρατεταμένες ασθένειες.

Μάλιστα η διατροφολόγος προτείνει ως καλύτερη την μεσογειακή διατροφή και συγκεκριμένα πολλά φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, δημητριακά ολικής αλέσεως, λιπαρά ψάρια, ξηρούς καρπούς και όσπρια.

  • Βασικό: κατανάλωσε τροφές με ωμέγα 3

Τα καλά λιπαρά, όπως τα ωμέγα 3 είναι σημαντικά για τον οργανισμό μας, καθώς ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. .

«Προσπάθησε να τρως λιπαρά ψάρια όπως σαρδέλες, σολομό ή σκουμπρί τρεις φορές την εβδομάδα. Τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε ωμέγα 3, τα οποία όχι μόνο βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής αλλά προστατεύουν και τους πνεύμονες από κρυολογήματα και λοιμώξεις. Εάν δεν σου αρέσουν τα ψάρια, δοκιμάσε ένα συμπλήρωμα διατροφής από το φαρμακείο», αναφέρει η Κασάνδρα.



Πηγή: iefimerida.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share