Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τεράστια προσοχή: Φονικές ασθένειες που μεταδίδονται από τα ζώα!

Ακόμη κι αν υπάρχει θεραπεία, πεθαίνουν άνθρωποι

13 Δεκεμβρίου 2017 08:28
Τεράστια προσοχή: Φονικές ασθένειες που μεταδίδονται από τα ζώα!

Λεπτοσπείρωση: Ο επωνομαζόμενος πυρετός των αγρών προκαλεί ίκτερο και μεταδίδεται στον άνθρωπο από αρουραίου, κουνάβια, ρακούν, αλεπούδες και άλλα. Ενώ υπάρχει θεραπεία, υπάρχει ακόμη υψηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Μαλάρια: Η αρρώστεια που ξεκινά από το τσίμπημα ενός θηλυκού κουνουπιού. Τα συμπτώματα και η εξέλιξη ίδια. Πυρετός, πονοκέφαλος και εμετός, ίκτερος, επιληπτική κρίση, κώμα, θάνατος.

Τουλαραιμία: Μεταδίδεται στους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με κουνέλια, αλλά και από ψύλλους ή τσιμπούρια. Τα συμπτώματα είναι πυρετός, ρίγη, εμετός, σηψαιμία, και μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.

Κίτρινος πυρετός: Προέρχεται από τσιμπήματα κουνουπιών. Τα συμπτώματα θυμίζουν αυτά της μαλάριας- πάνω από 200.000 άνθρωποι μολύνονται κάθε χρόνο και 30.000 πεθαίνουν από κίτρινο πυρετό.

Πανώλη: Στην Ευρώπη σκότωσε πάνω από 25 εκατομμύρια ανθρώπους στο παρελθόν. Ένας ιός που μεταδίδεται από τρωκτικά. Το είδος της βουβωνικής πανώλης σκοτώνει δύο στους τρεις ανθρώπους σε διάστημα 4 ημερών.

Λεϊσμανίαση: Aπό το τσίμπημα μολυσμένης σκνίπας. Σε αυτό το είδος ασθένειας συγκαταλέγεται και το καλααζάρ με ποσοστό θνησιμότητας να αγγίζει το 95%.

Τρυπανοσωμίαση: Eίναι η λεγόμενη «αρρώστια του ύπνου» που μεταδίδεται συνήθως από το τσίμπημα μύγας τσε-τσε, καθώς και η νόσος του Χάγκας που μεταδίδεται από το τσίμπημα μύγας- δολοφόνου. Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες άτομα πεθαίνουν από τρυπανοσωμίαση με συμπτώματα πυρετό, έλκος και έπειτα οι ασθενείς πέφτουν σε κώμμα.

Άνθρακας: Το βακτήριο άνθρακα προσβάλλει τα βοοειδή, τα κατσίκια και τα πρόβατα και έπειτα περνά στον άνθρωπο. Τα συμπτώματα είναι πνευμονία, πληγές, οιδήματα και θάντος. Ο Παστέρ, το 1881 ανακάλυψε το εμβόλιο.

Λύσσα: Δεν αφορά μόνο τα σκυλιά αλλά και τους λύκους και τις γάτες. Ο ιός που προσβάλει το νευρικό σύστημα. Η θεραπεία σπάνια είναι αποτελεσματική και ο θάνατος είναι σχεδόν βέβαιος.

Φιλαρίαση: Προκαλείται από το δάγκωμα μυγών που είναι ξενιστές των νηματωδών σκωλήκων που ονομάζονται φιλάριες και όταν περάσει στον άνθρωπο αυτός ο ιός καταστρέφει το δέρμα και τα μάτια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share