Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η πιο θρεπτική μάσκα μαλλιών με μπανάνα

10 Δεκεμβρίου 2017 17:10
Η πιο θρεπτική μάσκα μαλλιών με μπανάνα

Γιατί κάθε Κυριακή κάνουμε beauté με απλά, φυσικά υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας.

Ο Χειμώνας εκτός από την επιδερμίδα, ταλαιπωρεί και τα μαλλιά μας. Ο αέρας,το κρύο και η ελλιπής περιποίηση τα φθείρουν, τα κάνουν πιο εύθραυστα και λιγότερο λαμπερά. Κι αυτή την Κυριακή, λοιπόν, θα κάνουμε το beaute μας με υλικά από την κουζίνα μας. Παρακάτω θα βρεις μία super φυσική μάσκα με μπανάνα που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τετράγωνο Αφροδίτης με Ποσειδώνα σήμερα: Ποια ζώδια θα επηρεαστούν αρνητικά;
Θα χρειαστείς:

1 ώριμο αβοκάντο

1 ώριμη μπανάνα

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (Αν έχεις λεπτά μαλλιά βάλε μία κουταλιά)

Η προετοιμασία θα σου πάρει μόλις μερικά λεπτά:

Με τη βοήθεια του μίξερ πολτοποίησε την μπανάνα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα και ρίξε τη σε ένα καθαρό μπολ.Κάνε το ίδιο και με το αβοκάντο. Σε ένα μεγαλύτερο καθαρό μπολ ανακάτεψε τα δύο υλίκά (μπανάνα και αβοκάντο) με το λάδι καρύδας μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια ομοιόμορφη υφή. Η μάσκα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις!

Χρήση:

Άπλωσέ τη μάσκα με τα χέρια σου πάνω στα μαλλιά σου (από τις ρίζες έως τις άκρες) και άφησέ τη για 20-30 λεπτά. Για να μην λερωθείς μπορείς να φορέσεις σκουφάκι μπάνιου. Στο τέλος λούσου με το σαμπουάν σου ως συνήθως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο «φως» το σπίτι-στρατηγείο του Ιβάν Σαββίδη! Κόστος 8.000.000 ευρώ

Πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και κάλιο, η μπανάνα ενυδατώνει βαθιά τα ταλαιπωρημένα ή αφυδατωμένα μαλλιά, αποτρέποντας την όποια φθορά. Παράλληλα, το λάδι καρύδας διατηρεί τη φυσική υγρασία τους.

Πηγή: Lady Like

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share