Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έτσι δεν θα πάρετε κιλά μέσα στις γιορτές!

9 Δεκεμβρίου 2017 17:33
Έτσι δεν θα πάρετε κιλά μέσα στις γιορτές!

Ο Αη Βασίλης φέρνει μαζί του δώρα και κιλά λέει μια φίλη. Μήπως φέτος ήρθε η στιγμή να βάλουμε ένα stop σε αυτό το αστειάκι. Είναι εξάλλου τόσο κλισέ να περιμένουμε τις γιορτές για να ξεκοιλιαστούμε! Τι μπορούμε να κάνουμε;

Δεν προετοιμάζουμε γιορτινό τραπέζι χωρίς να έχουμε φάει. Αν δοκιμάσουμε μια μικρή μερίδα από όλο το μενού όσο μαγειρεύουμε, πριν δηλαδή, καθίσουμε στο τραπέζι, τότε θα φάμε τις διπλές θερμίδες. Αν δυσκολευόμαστε πολύ μπορούμε να μασάμε μια τσίχλα όση ώρα είμαστε στην κουζίνα. Το ίδιο ισχύει και για το σούπερ μάρκετ! Δεν πάμε με άδειο στομάχι για τα γιορτινά ψώνια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις Σαββατοκύριακου από την Άντα Λεούση!
Αν κάνουμε εμείς λοιπόν, το τραπέζι, προμηθευόμαστε ταπεράκια μιας χρήσης και μοιράζουμε το φαγητό που περίσσεψε (και ειδικά τα γλυκά) στους καλεσμένους μας.
Αν είμαστε οι καλεσμένοι δεν παίρνουμε το ταπεράκι ή το παίρνουμε και το δίνουμε κάπου αλλού!
Για κάθε ένα ποτήρι αλκοόλ, πίνουμε ένα ποτήρι νερό ή μια σόδα ή ένα ανθρακούχο νερό ή ένα αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη. Δεν πρέπει να υποτιμάμε τις υγρές θερμίδες, γιατί είναι πολύ επιβαρυντικές.



Δε μένουμε με απωθημένα. Είπαμε να προσέξουμε αλλά όχι σε βαθμό υστερίας. Αν μείνουμε ανικανοποίητοι και με την αίσθηση ότι δεν απολαύσαμε αρκετά, τότε είναι πολύ πιθανό να αναζητήσουμε αυτή την απόλαυση κάποια άλλη στιγμή πχ. μετά τις γιορτές ή μια άσχετη καθημερινή μέρα.
Φροντίζουμε να ενισχύσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα.
Δεν ξεχνάμε παρά τα ξενύχτια να αναπληρώσουμε τις ώρες ύπνου που μας λείπουν. Η έλλειψη ύπνου έχει βρεθεί ότι σχετίζεται με αποθήκευση λίπους κυρίως στην κοιλιά
Φοράμε τα καλύτερά μας ρούχα (σε όλη τη διάρκεια των γιορτών) ώστε το συναίσθημα της ευχαρίστησης να μας κρατήσει από την κραιπάλη και να μας κάνει να σεβαστούμε το σώμα μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Δεν φαντάζεστε σε ποια περιοχή χιόνισε μετά από πάρα πολλά χρόνια! (video)
Υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι οι γιορτές είναι για να χαρούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα και όχι μόνο τα αγαπημένα μας τρόφιμα;)

Πηγή: savoir Ville

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share