Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι ιδανικές τροφές για το δέρμα!

9 Δεκεμβρίου 2017 15:57
Αυτές είναι οι ιδανικές τροφές για το δέρμα!

Όλοι ξέρουμε το γνωστό ρητό: “είμαστε ό,τι τρώμε”. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η φράση αυτή ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για το δέρμα μας. Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις 5 ιδανικές τροφές που προσφέρουν υγιές και λαμπερό δέρμα:

Μαύρη σοκολάτα: Σε αυτό το σημείο οι έρευνες καταρρίπτουν έναν τεράστιο μύθο για τη σοκολάτα και ιδιαίτερα για τη μαύρη. Μια συγκεκριμένη έρευναέδειξε ότι γυναίκες που κατανάλωσαν συγκεκριμένη ποσότητα σοκολάτας για 12 εβδομάδες, παρατήρησαν εμφανή βελτίωση όσον αφορά τη λιπαρότητα αλλά και την ξηρότητα του δέρματος τους. Βέβαια, πάντα θα πρέπει να προσέχουμε την ποσότητα μαύρης σοκολάτας που καταναλώνουμε και να αποφεύγουμε τις υπερβολές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ώρες!

Πράσινο τσάι: Είναι το κατάλληλο αντιοξειδωτικό για τον οργανισμό αλλά και για το δέρμα. Το πράσινο τσάι αυξάνει τη ροή του αίματος και προάγει το οξυγόνο στην επιφάνεια του δέρματος και χαρίζει υγιή και λαμπερή όψη.


Γάλα αμυγδάλου: Γνωρίζουμε πως το γάλα είναι σημαντική πηγή ασβεστίου. Το αμυγδαλέλαιο όμως είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, μιας βιταμίνης πλούσιας σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καλή υγεία του δέρματος. Επίσης το γάλα αμυγδάλου περιέχει ψευδάργυρο, ο οποίος βοηθά στην εξισορρόπηση των ατελειών.

Κολοκύθα: Μπορεί να είναι καταπληκτική για pumpkin pies και spiced lattes, αλλά η κολοκύθα προσφέρει και άλλα πιο σημαντικά οφέλη. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η βιταμίνη Α που αποδεδειγμένα βοηθά στο να διατηρείται η επιδερμίδα μαλακή, λεία και χωρίς ίχνος ρυτίδας. Επίσης οι σπόροι της κολοκύθας ενεργοποιούν το κολλαγόνο στο δέρμα, κάτι πολύ σημαντικό για την καλή του υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια: «Έχασα το παιδί μου στην Μάνδρα!» – Το πένθος που δεν έμαθε κανείς!

Ηλιόσποροι: Είναι πολύ μικροί αλλά θαυματουργοί. Οι ηλιόσποροι ενισχύουν την παραγωγή ελαστίνης, μια πρωτεΐνη που διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στη φυσική καταπολέμηση της ακμής.

Πηγή:savoir ville

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share