Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το Moringa είναι το νέο super food που κάνει θαύματα!

9 Δεκεμβρίου 2017 14:12
Το Moringa είναι το νέο super food που κάνει θαύματα!

Οι τάσεις στα supefoods ερχονται και παρερχονται και κάθε τόσο εμφανίζεται ένα νέο τρόφιμο συνήθως με περίεργη ονομασία να μπει στη ζωή μας και να κάνει αρκετούς από εμάς να το ψάχνουν για να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους.

Το superfood που κάνει αυτή τη φορά την εμφάνισή του φαίνεται, ωστόσο, πως ήρθε για να μείνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρει πασίγνωστη Ελληνίδα τραγουδίστρια: «Έχασα το παιδί μου στην Μάνδρα!» – Το πένθος που δεν έμαθε κανείς!

Το όνομα αυτού moringa.

Μπορεί οι περισσότεροι να το ακούμε για πρώτη φορά όμως το δέντρο είναι γνωστό εδώ και εκατοντάδες χρόνια σε διάφορους πολιτισμούς.

Σύμφωνα με τα google trends, το moringa αυξάνει σταθερά τις αναζητήσεις του τα τελευταία πέντε χρόνια και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα του.

Το δέντρο προέρχεται από την Ινδία, όπου φύεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία.

Οπως αναφέρει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό το moringa έχει ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες και θεραπεύει μεταξύ άλλων παθήσεις όπως το οίδημα, οι διαταραχές στομάχου, ο διαβήτης, το άσθμα, η αρθρίτιδα, η αναιμία.

Τα φύλλα του «δέντρου-θαύματος», όπως χαρακτηρίζεται, έχουν 46 είδη αντιοξειδωτικών και 18 αμινοξέα, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μπορεί να γίνει άνετα λατρεμένη τροφή των vegans.

«Επειδή μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα και οικονομικά και επειδή τα φύλλα του έχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα όταν αποξηραίνονται, το moringa έχει χρησιμοποιηθεί στην Ινδία και την Αφρική για τη διατροφή των παιδιών και την καταπολέμηση του υποσιτισμού», σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου της Γεωργίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ώρες!

Και αν νομίζετε πως έχετε περίεργη γεύση, κάνετε λάθος, μιας και όπως αναφέρει ο Independent, έχει ευχάριστη γεύση και γι’ αυτό πολλές εταιρείες το χρησιμοποιούν σε χυμούς και υγιεινά σνακς.

Πηγή:iefimerida.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share