Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πρέπει να τα εντάξεις στην διατροφή σου: 5 λόγοι που χρειάζεσαι τα αντιοξειδωτικά!

2 Δεκεμβρίου 2017 15:30
Πρέπει να τα εντάξεις στην διατροφή σου: 5 λόγοι που χρειάζεσαι τα αντιοξειδωτικά!

"Φάτο, έχει αντιοξειδωτικά, σου κάνει καλό!". Πόσες φορές το έχουμε γράψει σε θέματα διατροφής, πόσες φορές το έχεις διαβάσει αλλά έμεινες με την απορία:

Μα, τι είναι επιτέλους αυτά τα αντιοξειδωτικά;

Καταρχάς, μιλώντας για αντιοξειδωτικά έχε στο μυαλό σου δύο κατηγορίες τροφών: τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία είναι γεμάτα σε αυτά τα θαυματουργά μόρια που λειτουργούν ως προστάτης της υγείας σου.

Τα μούρα, τα σταφύλια, τα εσπεριδοειδή, τα καρότα, τα μήλα, τα αχλάδια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι φουλ στα αντιοξειδωτικά και εδώ θα δεις 5 καλούς λόγους για να τα εντάξεις στην διατροφή σου:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποχώρηση «βόμβα» από τον ΣΚΑΙ! Έφυγε «νύχτα» το πιο δυνατό χαρτί του σταθμού!

1. Βοηθάς το ανοσοποιητικό σου να λειτουργεί σωστά και τον οργανισμό σου να επανέρχεται γρηγορότερα σε περιπτώσεις μολύνσεων.

2. Καθυστερείς τη φυσιολογική φθορά που επέρχεται στην όρασή σου καθώς περνούν τα χρόνια (δεν θα βλέπεις πάντα σαν αητός, το ξέρεις) λαμβάνοντας αντιοξειδωτικά όπως οι βιταμίνες C και Ε, το β-καροτένιο και ο ψευδάργυρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικές εξελίξεις με το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη! Αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη!

3. Συντελείς στην αποφυγή απώλειας της μνήμης ή στην εξασθένισή της (ναι, και αυτή φυραίνει με τον καιρό) καθώς τα αντιοξειδωτικά ελαττώνουν την οξείδωση στα εγκεφαλικά κύτταρα.

4. Αποφεύγεις ή καθυστερείς τους πόνους των αρθρώσεων με τη βοήθεια των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων των αντιοξειδωτικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θοδωρής Μαραντίνης-Σίσσυ Χρηστίδου: Στόλισαν το υπέροχο σπίτι τους μαζί με τα παιδιά τους και τον... Παύλο Σταματόπουλο (video)

5. Διατηρείς τη νεότητά σου! Ναι, μπορεί να συμβεί καθώς καταπολεμούνται τα μόρια που προκαλούν γήρανση, τα οποία ονομάζονται ελεύθερες ρίζες.

Τι θα έλεγες τώρα για ένα κριτσανιστό καροτάκι;

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share