Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έχεις αϋπνίες; Αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα σου!

23 Νοεμβρίου 2017 16:14
Έχεις αϋπνίες; Αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα σου!

Είναι η αϋπνία ένα κοινό πρόβλημα;


Η αϋπνία, μαζί με την άπνοια ύπνου, το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών (RLS) και τη ναρκοληψία, είναι οι συχνότερα διαγνωσμένες διαταραχές ύπνου σε άτομα που αναζητούν θεραπεία σε κλινικές ύπνου.


Η αϋπνία ορίζεται ως δυσκολία στον ύπνο ή στον ύπνο κάθε νύχτα ή περισσότερες νύχτες, παρά την κατάλληλη ευκαιρία για ύπνο. Η αϋπνία που διαρκεί από μία μόνο νύχτα έως μερικές εβδομάδες αναφέρεται ως παροδική ή βραχυπρόθεσμη. Εάν διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα, αναφέρεται ως χρόνια αϋπνία.


Οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από αϋπνία από τους άνδρες. Ορισμένες έρευνες επίσης υποδεικνύουν ότι ορισμένοι κοινωνικοί παράγοντες, όπως η ανεργία ή ο κοινωνικός διαχωρισμός, συνδέονται με τον κακό ύπνο και αυξάνουν τον κίνδυνο αϋπνίας στις γυναίκες. Επίσης, η αϋπνία τείνει να αυξάνεται με την ηλικία.


Περίπου το 15 - 20 % του πληθυσμού έχει βιώσει μια βραχυπρόθεσμη διαταραχή αϋπνίας διάρκειας μικρότερης των τριών μηνών και το 10% των ενηλίκων πάσχει από χρόνια διαταραχή αϋπνίας διάρκειας τουλάχιστον τριών μηνών. Ωστόσο, ο κίνδυνος εμφάνισης αϋπνίας είναι 41% υψηλότερος για τις γυναίκες από τους άνδρες.


Πώς θα την αντιμετωπίσεις


Η πιο εγγυημένη μέθοδος για την αντιμετώπιση της αϋπνίας εντοπίζεται στην Μελατονίνη. Την ορμόνη που παράγει ο εγκέφαλος και συγκεκριμένα η επίφυση κατά τη διάρκεια του ύπνου και παίζει σημαντικό ρόλο στον 24ωρο ρυθμό (κιρκάδιος ρυθμός) του οργανισμού και τη ρύθμιση διάφορων σωματικών λειτουργιών.


Με απλά λόγια η Μελατονίνη βοηθά τον οργανισμό μας να γνωρίζει πότε είναι ώρα για ύπνο και πότε είναι η ώρα για να ξυπνήσουμε, ενώ η σύνθεση και η έκκρισή της στον εγκέφαλο ενεργοποιούνται από το σκοτάδι και απενεργοποιούνται από το φως. Η συγκέντρωση της Μελατονίνης στο αίμα, φτάνει στα ψηλότερα της επίπεδα λίγο πριν από την ώρα του ύπνου τη νύχτα, ενώ η μείωση της παραγωγής της οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι στην εποχή μας βρισκόμαστε πολύ περισσότερες ώρες εκτεθειμένοι στο φως εξαιτίας του τεχνητού φωτισμού τη νύχτα.


Γίνεται λοιπόν φανερό ότι η ενίσχυση της Μελατονίνης είναι το Α και το Ω για την καταπολέμηση της αϋπνίας και ο καλύτερος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι το καινοτόμο spray Melatonin SM, της SM Pharmaceuticals. Το Melatonin SM ενισχύει τη Μελατονίνη του οργανισμού, εξασφαλίζει μεγαλύτερη απορρόφησή της -μάλιστα κατά 240%- σε σχέση με τη μορφή δισκίου αλλά και 630% ταχύτερη απορρόφηση στα πρώτα 5'.


Η πρωτοποριακή μορφή του σε spray, το οποίο παρασκευάζεται μέσω νανοτεχνολογίας (νανογαλακτωματοποίηση), διασφαλίζει ταχεία αποδέσμευση και άμεση δράση στην μείωση του χρόνου έλευσης του ύπνου, βελτιώνοντας την ίδια στιγμή την ποιότητά του. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας ψεκασμός 15΄πριν τον ύπνο (κατά προτίμηση υπογλώσσια) και η Μελατονίνη θα δράσει άμεσα χαλαρώνοντας τον οργανισμό, προσφέροντάς σας ένα καλό ύπνο αλλά και αίσθημα ξεκούρασης την επόμενη ημέρα.


Με την εγγύηση της SM Pharmaceuticals, τώρα σε όλα τα φαρμακεία.

www.smpharmaceuticals.com

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share